Garmin310XT – Rakkautta ensijuoksulla

Lahjoitin15-vuotta vanhan Polarin sykemittarin Annukalle ja hankin tilalle Garmin310XT Multisport GPS-sykemittarin.

Kun vanha mittarini näytti ajan, sykkeen ja sykerajat sekä lopuksi keskisykkeen, pystyy uusi teknologia jo vähän parempaan. Garmin kertoo minulle ajan ja sykkeen lisäksi myös väliajat, matkan ja juoksuvauhdin.

Kotiin tullessani laite pistää juoksun karttapohjalle, josta voi katsoa tarkan reitin ja korkeuserot sekä vauhdin ja sykkeen jokaisessa kohdassa. Nyt kun juoksumatka ja -vauhti ovat jatkuvasti ranteessa, vapauttaa Garmin juoksemaan myös tutun ja mitatun perusreitin ulkopuolella.

Kaiken lisäksi kevyempi ja kankainen sykevyö tuntuu paljon paremmalta kuin Polarin vanha muovilätyskä. GPS-mittaus on sisäänrakennettuna eikä erillisiä GPS-laitteita tarvita.

Aivan mainiota! Onko tämä rakkautta ensijuoksulla ja miten käy pidemmän päälle?

Oheisessa kuvassa mittari ja data ensimmäisen kokeilun jälkeen: 10,01 km, 51:27 min, HR 148, keskinopeus 5:08/km, korkeuserot 106 metriä…

Toisaalta voi tietysti kysyä, miten paljon GPS-sykemittari edistää ekologisuutta. Kyllähän sitä voi hyvin juosta ilman mittariakin. Toisaalta, jos tämä motivoi pitämään omasta kunnostaan huolta, jaksaa ympäristönsuojelutyötäkin tehdä taas paljon paremmin – varsinkin kun luonnonvarojen kulutus tässä on vielä suhteellisen maltillista.

3 kommenttia artikkeliin ”Garmin310XT – Rakkautta ensijuoksulla”

  1. Oi, vaarallinen postaus! 😀 Olen perustyytyväinen Polariini, mutta kieltämättä tuossa on paljon ominaisuuksia, joilla -olisi- käyttöä…saisi siirrettyä suoraan reitit ym yhteen juoksuohjelmaan. Vielä kun vehje soittaisi musiikkia, niin olisi täydellinen juoksukumppani. 😉

    Vastaa
  2. Hei

    Joo. Tämä vanha Polar -> Garmin310XT oli mulle kyllä aika mullistava siirtyminen. Tosin nyt on takana vasta yksi kerta. Saa nähdä, miten pitkään viehätys kestää.

    Ihme juttu, että sykemittareihin ei ole vielä integroitu MP3-soitinta.

    Vastaa

Jätä kommentti