Viikkopäiväkirja 7 (14.-20.2.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa sekä viimeistelin artikkelin nuorispoliittisesta ohjauksesta ja kirjoittelin blogia. Aamupäivän kävin läpi sähköposteja. Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja istuin työhyvinvointiryhmän kokouksessa. Iltapäivällä oli vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinpalaveri. Illaksi pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle johtamaan puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokoukseen. Ystävänpäivän kunniaksi Luonto-Liitto tiedotti susien puolesta: Luonto-Liiton susiryhmä vaatii maa- ja metsätalousministeriötä viimeistään nyt puuttumaan susikannan alamäkeen.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja luonnostelin kuvauksen Sosiaalisesti kestävää kehitystä -kirjahankkeeseen artikkelistani Degrowth: ihmisten hyvinvoitia ekologisissa rajoissa. Lisäksi vastasin Senioriliikkeen vaalikyselyyn ja luonnostelin videoiden käsikirjoituksia illan kuvauksia varten. Tämän jälkeen pyöräilin eduskuntatalolle Vasemmiston ympäristöohjelman julkaisutilaisuuteen. Kyseessä on aivan loistava ohjelma! Pikaisen lounaan jälkeen suuntasin oikeusministeriöön ja Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan kokoukseen. Illan olin vaalivideoiden kuvauksissa.

Keskiviikko: Pyöräilin aamupäivällä Vanhalle ylioppilastalolle pääministeri Mari Kiviniemen järjestämään Sukupolvien Suomi -keskustelutilaisuuteen. Ehdin seurata keskustelu vain reilun tunnin kunnes piti lähteä OK-opintokeskuksen kurssille luennoimaan järjestöjohtamisen haasteista. Esitykseni löytyy täältä. Lounaan jälkeen kävin läpi sähköposteja ja iltapäivällä piipahdin jälleen kuvattavana. Alkuillan istuin Luonto-Liiton talousjaoston kokouksessa ja illan näpyttelin loputtomia sähköposteja. Tekee välillä todella tiukkaa selvitä päivittäin niistä yli 400 sähköpostista, jotka laatikkoon kolahtaa.

Torstai: Aamulla valmistelin materiaaleja illan eduskuntavaalien tukiryhmän kokousta varten. Tämän jälkeen pyöräilin yliopistolle kuuntelemaan Tanner-akatemian ja Väinö Tannerin säätiön Energia ja hyvinvointi -luennolle kuuntelemassa mitä Jorma Ollilalla on aiheesta sanottavaa. Valitettavasti ei juuri mitään. Tämän jälkeen kävimme läpi Luonto-Liitossa mahdollisuuksiamme osallistua yhteen EU-hankkeeseen. Illan istuin eduskuntavaalien tukiryhmän kokouksessa. Täytyy sanoa, että mukana on aivan mahtava jengi! Peggy Bauer kampanjapäällikkönä on häkellyttävän aktiivinen ja tehokas. Kokouksen päätteeksi kuvasimme vielä muutamia tukiryhmäläisten sanomisia videolle.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa. Näillä pakkasilla moni on kysynyt, voiko näin kovassa pakkasessa juosta. Vastaus on, että kyllä voi. Aiheesta tarkemmin täällä: Juokseminen pakkasessa. Juoksun jälkeen pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa olin Ekokemin asiakaslehden haastatateltavana ja kuvattavana. Yritys lahjoitti Luonto-Liitolle vuodenvaihteessa 15 000 euroa. Aamupäivällä valmistelin lisäksi Luonto-Liiton työhyvinvointikyselyä ja seuraavan päivän hallituksen kokouksen asioita. Iltapäiväksi suuntasin Reilun kaupan edistämisyhdistyksen pikkujouluihin sekä sieltä edelleen kasvisruokakauppa Asokaan. Illan huipennuksena vietimme L&A-sessiota Annukan kanssa.

Lauantai: Istuin koko päivän Luonto-Liiton toimistolla hallituksen kokouksessa. Täytyy kyllä sanoa, että meillä on aivan mahtava porukka tekemässä hyviä päätöksiä. Ja mikä parasta puheenjohtaja Tuomo Lindholm veti kokouksen läpi aikataulussa siten, että kokous päätettiin jo puolituntia ennen arvioitua aikaa. Kokouksen jälkeen hoidin pöytäkirjan, raportoinnin ja sovitut asiat eteenpäin sekä pyöräilin kotiin. Illan hengailimme yhdessä läheisten ystävien kanssa yläkerrassa Jukan ja Elinan luona keskustellen perhe-elämästä, vaaleista ja politiikasta.

Sunnuntai: Kävin aamupäivällä juoksemassa 14 km lenkin kuntosalin juoksumatolla. Paivä hujahti eduskuntavaalihommeleissa esimerkiksi vaalikoneisiin vastatessa ja sähköposteja läpi käydessä. Lisäksi kirjoittelin blogia ja muita tulevia tekstejä sekä otin rennosti.

Kuntoilu ja työtunnit: Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 46 km) ja pyöräilin 82 km. Lisäksi Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 86 tuntia.

Kiitollisuus: Olen kiitollinen mahtaville ystävilleni sekä huippuhienolle ja osaavalle eduskuntavaalien tukiryhmälle. Olen myös kiitollinen Luonto-Liiton porukoille niin toimistolla kuin hallituksessakin. Lisäksi olen kiitollinen Vasemmiston ympäristöohjelmasta ja eläinoikeusaktivistien esille nostamista epäkohdista turkistarhaukseen liittyen. Täytyy myös olla kiitollinen siitä, että kovista pakkasista huolimatta olen pystynyt lenkkeilemään ja pyöräilemään sekä pysynyt terveenä.

Oppiminen: Viikon mittaan olen oppinut huimasti eduskuntavaalikampanjoinnista ja politiikasta ylipäätään. Vaalikoneet ovat pakottaneet pohtimaan ja hankkimaan tietoa monista uusista aiheista. Lisäksi olen oppinut paljon kuvaamisesta ja pakkasessa urheilemisesta sekä järjestöjohtamisen haasteista. Kiva viikko takana!

Tuleva viikko: Istun monissa Luonto-Liiton kokouksissa, käyn Maailman tila 2011 -kirjan julkaisutilaisuudessa, osallistun turkistarhausta vastustavaan mielenosoitukseen sekä tapaan muita helsinkiläisiä eduskuntavaaliehdokkaita ja kampanjapäälliköitä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 6.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 7 (14.-20.2.2011)”

Jätä kommentti