Viikkopäiväkirja 3 (17.-23.1.2011)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa 15 km lenkin kuntosalin juoksumatolla. Reipas juoksu antoi hyvän lähdön päivään ja viikkoon! Aamupäivällä Kari Rissa haastatteli minua Työeläke-lehteen degrowth-taloudesta. Itsellenikään ei ole ihan selvää, miten hyvinvointipalvelut, eläkkeet ja sen sellaiset turvattaisiin laskevan talouden olosuhteissa. Lounaan jälkeen olin vetämässä Luonto-Liiton toimistokokousta. Paikalla oli esittäytymässä myös tuore puheenjohtaja Tuomo Lindholm. Kotimatkalla kävin paikkaamassa Annukan pyöränkumin ja illalla vastailin vielä Partio-lehden haastatteluun koskien ilmastonmuutosta. Yksilö voi tehokkaimmin vaikuttaa päästöihinsä kiinnittämällä huomiota asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan.

Tiistaina kävin aamulla parturissa ja olin puhumassa ympäristöjärjestöjen yhteisessä tiedotustilaisuudessa, jossa julkistimme tavoitteemme tulevaan hallitusohjelmaan. Itse esittelin järjestöjen ilmastotavoitteet. Julkistuksen yhteydessä annoin haastattelun MTV3-uutisille ja YLE-radiouutisille. Lounaan jälkeen jatkuivat  kehityskeskustelut ja päivän lopuksi olin vielä kuvauksissa.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa ja tein lihaskuntoharjoittelua. Myös kehityskeskustelut jatkuivat. Iltapäivällä osallistuin YK:n metsävuoden avajaistilaisuuteen. Kuvittelin kuulevani metsiensuojelun ajankohtaisesta tilanteesta, mutta yllätykseni sainkin tuhdin paketin puhetta siitä, miten suomalaista metsätaloutta ja -teollisuutta voidaan edistää. Luonto-Liiton metsävastaava Mari E. Niemi kirjoitta metsäblogiin seminaarista osuvasti: YK:n metsävuosi avattu – onko metsien kestämätön käyttö menossa entistäkin huonompaan suuntaan? Illan istuin johtamassa puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa.

Torstaina aamulla tapasin ystävääni tulevan kampanjan tiimoilta. Aamupäivän istuin Luonto-Liiton toimistolla hoitelemassa ajankohtaisia hommia. Lounaalla kävin Annukan sekä ystäväni Anna-Stiinan ja kummilapseni Samuelin kanssa Silvopleessä. Iltapäivällä viilasin mm. Luonto-Liiton tulevia tiedotteita ja otin rennosti. Illalla kävimme Annukan kanssa Asokassa ruokaostoksilla ja katsoimme Gandhin elämästä kertovan dokumentin viimeisen osan. Valheiden keskellä totuus kestää.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja piipahdin Luoto-Liiton toimistolla. Aamupäiväksi suuntasin Sipoonjoen koululle Nikkilään puhumaan koulun ympäristöviikon päätöstilaisuuteen nuorten vaikutusmahdollisuuksista ympäristöasioissa. Hieno kokemus! Koko koulu (noin 350 oppilasta) oli paikalla, joten vuorovaikutus jäi vähäiseksi. Aika moni piti kuitenkin koulun kasvisruuasta ja muutama tiesi, että kotiin tulee ekosähköä. Eikä kukaan käyttänyt omaa autoa, vaan kaikki kulkivat kävellen, polkupyörällä tai joukkoliikenteellä. Iltapäivällä kävin yhden kehityskeskustelun ja juhlimme toimistolla toimistovastaavan syntymäpäiviä. Illan istuin Annukan kanssa Peggyn ja Alen luona herkullisella vegaani-illallisella.

Viikonloppuna kävin läpi sähköposteja, kävin ruokakaupassa ja otin rennosti. Lauantaina alkuillaksi olimme kutsuneet kotiimme muutamia ystäviä. Annukka oli loihtinut kaikille herkullista couscous- ja rucola-salaattia, hummusta sekä tofupihvejä. Sunnuntaina nukuin pitkään ja kävin aamupäivällä juoksemassa. Iltapäivän ja illan valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia.

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 44 km) ja pyöräilin 78 km. Lisäksi tein kerran lihaskuntoa ja venyttelin. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 86 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen Luonto-Liiton uudesta puheenjohtajasta ja hyvästä meiningistä toimistolla. Myös toimistolla käymäni kehityskeskustelut ovat olleet todella antoisia. Lisäksi olen kiitollinen ympäristöjärjestöjen hienoista hallitusohjelmatavoitteita sekä kaikista niistä ystävistäni, jotka ovat minua matkan varrella niin monissa jutuissa tukeneet.

Viikon aikana olen oppinut paljon kampanjoinnista, kehityskeskusteiluista, Suomen metsäpolitiikasta ja yläkoulun arjesta. Viikonloppuna opin myös sen, mitä hallinnon rakenneuudistuksia Suomen tulevan hallituksen tulisi tehdä sekä mitä saavutuksia Nagoyan biodiversiteettikokouksessa ja Cancúnin ilmastokokouksessa saatiin aikaiseksi.

Tulevan viikon aikana istuin Luonto-Liiton toimistolla monissa eri kokouksissa, käyn eduskunnassa puhumassa Nagoyan ja Cancúnin kokouksen tuloksista, käyn hammaslääkärissä poistattamassa hammaskiveä sekä tapaan monia huippukiinnostavia ihmisiä eri yhteyksissä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 2.

23.1.2011: Viikkopäiväkirja 3 (17.-23.1.2011)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa 15 km lenkin kuntosalin juoksumatolla. Reipas juoksu antoi hyvän lähdön päivään ja viikkoon! Aamupäivällä Kari Rissa haastatteli minua Työeläke-lehteen degrowth-taloudesta. Itsellenikään ei ole ihan selvää, miten hyvinvointipalvelut, eläkkeet ja sen sellaiset turvattaisiin laskevan talouden olosuhteissa. Lounaan jälkeen olin vetämässä Luonto-Liiton toimistokokousta. Paikalla oli esittäytymässä myös tuore puheenjohtaja Tuomo Lindholm. http://www.luontoliitto.fi/tiedotteet/luonto-liiton-puheenjohtajaksi-vuodelle-2011-tuomo-lindholm Kotimatkalla kävin paikkaamassa Annukan pyöränkumin ja illalla vastailin vielä Partio-lehden haastatteluun koskien ilmastonmuutosta. Yksilö voi tehokkaimmin vaikuttaa päästöihinsä kiinnittämällä huomiota asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan.

Tiistaina kävin aamulla parturissa ja olin puhumassa ympäristöjärjestöjen yhteisessä tiedotustilaisuudessa, jossa julkistimme tavoitteemme tulevaan hallitusohjelmaan. https://leostranius.fi/2011/01/mika-suunta-ymparistolle-2010-luvulla/ Itse esittelin järjestöjen ilmastotavoitteet. Julkistuksen yhteydessä annoin haastattelun MTV3-uutisille ja YLE-radiouutisille. Lounaan jälkeen jatkuivat kehityskeskustelut ja päivän lopuksi olin vielä kuvauksissa.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa ja tein lihaskuntoharjoittelua. Myös kehityskeskustelut jatkuivat. Iltapäivällä osallistuin YK:n metsävuoden avajaistilaisuuteen. Kuvittelin kuulevani metsiensuojelun ajankohtaisesta tilanteesta, mutta yllätykseni sainkin tuhdin paketin puhetta siitä, miten suomalaista metsätaloutta ja -teollisuutta voidaan edistää. Luonto-Liiton metsävastaava Mari E. Niemi kirjoitta metsäblogiin seminaarista osuvasti: YK:n metsävuosi avattu – onko metsien kestämätön käyttö menossa entistäkin huonompaan suuntaan? http://metsablogi.wordpress.com/2011/01/19/ykn-metsavuosi-avattu-onko-metsien-kestamaton-kaytto-menossa-entistakin-huonompaan-suuntaan/ Illan istuin johtamassa puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa.

Torstaina aamulla tapasin ystävääni tulevan kampanjan tiimoilta. Aamupäivän istuin Luonto-Liiton toimistolla hoitelemassa ajankohtaisia hommia. Lounaalla kävin Annukan sekä ystäväni Anna-Stiinan ja kummilapseni Samuelin kanssa Silvopleessä. Iltapäivällä viilasin mm. Luonto-Liiton tulevia tiedotteita ja otin rennosti. Illalla kävimme Annukan kanssa Asokassa ruokaostoksilla ja katsoimme Gandhin elämästä kertovan dokumentin http://areena.yle.fi/video/1623743 viimeisen osan. Valheiden keskellä totuus kestää.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja piipahdin Luoto-Liiton toimistolla. Aamupäiväksi suuntasin Sipoonjoen koululle Nikkilään puhumaan koulun ympäristöviikon päätöstilaisuuteen nuorten vaikutusmahdollisuuksista ympäristöasioissa. Hieno kokemus! Koko koulu (noin 350 oppilasta) oli paikalla, joten vuorovaikutus jäi vähäiseksi. Aika moni piti kuitenkin koulun kasvisruuasta ja muutama tiesi, että kotiin tulee ekosähköä. Eikä kukaan käyttänyt omaa autoa, vaan kaikki kulkivat kävellen, polkupyörällä tai joukkoliikenteellä. Iltapäivällä kävin yhden kehityskeskustelun ja juhlimme toimistolla toimistovastaavan syntymäpäiviä. Illan istuin Annukan kanssa Peggyn ja Alen luona herkullisella vegaani-illallisella.

Viikonloppuna kävin läpi sähköposteja, kävin ruokakaupassa ja otin rennosti. Lauantaina alkuillaksi olimme kutsuneet kotiimme muutamia ystäviä. Annukka oli loihtinut kaikille herkullista couscous- ja rucola-salaattia, hummusta sekä tofupihvejä. Sunnuntaina nukuin pitkään ja kävin aamupäivällä juoksemassa. Iltapäivän ja illan valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia.

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa (yhteensä 44 km) ja pyöräilin 78 km. Lisäksi tein kerran lihaskuntoa ja venyttelin. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 86 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen Luonto-Liiton uudesta puheenjohtajasta ja hyvästä meiningistä toimistolla. Myös toimistolla käymäni kehityskeskustelut ovat olleet todella antoisia. Lisäksi olen kiitollinen ympäristöjärjestöjen hienoista hallitusohjelmatavoitteita sekä kaikista niistä ystävistäni, jotka ovat minua matkan varrella niin monissa jutuissa tukeneet.

Viikon aikana olen oppinut paljon kampanjoinnista, kehityskeskusteiluista, Suomen metsäpolitiikasta ja yläkoulun arjesta. Viikonloppuna opin myös sen, millaisia hallinnon rakenneuudistuksia Suomen tulevan hallituksen tulisi tehdä https://leostranius.fi/2011/01/lapsi-ja-perheministerin-lisaksi-myos-ilmasto-ja-energiaministeri/ sekä mitä saavutuksia Nagoyan biodiversiteettikokouksessa ja Cancúnin ilmastokokouksessa saatiin aikaiseksi.

Tulevan viikon aikana istuin Luonto-Liiton toimistolla monissa eri kokouksissa, käyn eduskunnassa puhumassa Nagoyan ja Cancúnin kokouksen tuloksista, käyn hammaslääkärissä poistattamassa hammaskiveä sekä tapaan monia huippukiinnostavia ihmisiä eri yhteyksissä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 2. https://leostranius.fi/2011/01/viikkopaivakirja-2-10-16-1-2011/

Jätä kommentti