Askelmerkkejä tyytyväiseen elämään – Osa 1

Seuraavassa kirjoitussarjassa nostan esille askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvän elämän luomiseen. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Seuraavat ajatukseni eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja  sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

1. Pelkoja päin. Hyvä elämä lähtee siitä, että voimme luopua peloistamme ja rajoittavista käsityksistämme elämästä. Voidaan kuvitella, että ihminen elää oman historiansa ja identiteettinsä häkissä, joka muodostuu kokemuksista, uskomuksista, arvoista, säännöistä ja tavoista. Mitä ikinä itsestä uskookin, on oikeassa, koska päivittäisillä valinnoilla toteutetaan vahvasti omaa minäkuvaa. Kannattaa kohdata omat pelkonsa ja kävellä rohkeasti niitä päin. Pelkurista tulee rohkea, kun hän kohtaa sen, mitä pelkää. Hiekosta tulee vahva, kun hän rasittaa itseään. Se mihin alat keskittyä, alkaa kasvaa elämässäsi.

2. Harhoista luopuminen ja lykätty tarpeentyydytys. Tyytyväisen elämän edellytykset ovat maailman harhoista luopuminen (kuten raha, kuluttaminen jne.) ja lykätty tarpeentyydytys (nautintojen maksimoiminen niitä lykkäämällä arvokkaiden tavoitteiden saavuttamiseksi). Tyytyväinen ihminen rikkoo rajansta ja käyttää kykynsä muiden palvelemiseen, oikeudenmukaisuuden puolustamiseen ja lähimmäisten elämän helpottamiseen – ei suinkaan oman elämän nopeisiin nautintoihin. Mikään muu voitto ei ole yhtä makea kuin jaettu voitto.

3. Ajatuksen voima ja tekeminen. Ihminen on sitä, mihin hän uskoo – emotionaalisesti, fyysisesti, sosiaalisesti ja henkisesti. Jos et pysty, sinun täytyy. Silloin kun et yritä jotain sellaista, mitä et osaa, uskalla tai jaksa, et enää kehity ihmisenä. Elämä ilman uusia haasteita on mätänemistä. Tekeminen pitää meidät virkeänä. Tieto ilman tekemistä on tyhmyyttä. Maailman pisin matka on tuumasta toimeen ryhtyminen. Tekeminen on sanomisen korkein muoto.

4. Tyytyväinen elämä ei ole helppoa. Tyytyväinen elämä on haastavaa ja vaikeaa. Ongelmat eivät poistu, ne ovat isompia. Jos ongelmat olisivat pieniä, niin olisi elämäkin. Kiitos siis isoista ongelmista! Ongelman kohdatessaan kannattaa ryhtyä toimimaan eikä etsiä syyllisiä tai halvaantua. Tyytyväisen elämän tarkoitus ei ole olla helppo. Sen tarkoitus on kasvu haasteiden mittaisiksi.

5. Hyvä tulee hyvän luokse. Attraktion laki on sellainen, että se mitä etsit, etsii myös sinua. Kannattaa hyväksyä, että elämäsi ei voi muuttua ellet sinä muutu. Hyväksy, ettet sinä muutu, ennen kuin käyttäytymisesi muuttuu. Hyväksy se, että käyttäytymisesi muuttuu vasta, kun sinä haluat muuttaa sitä. Tämän jälkeen hyvät asiat ja onnistumiset tulevat luoksesi kuin itsestään. Kannattaa kirjoittaa lista asioista, joista on valmis luopumaan saadakseen tilalle jotain parempaa. Kun näkee ympärillä hyviä ja hienoja ihmisiä, alkaa ympärillä todella olemaan niitä.

Lisää myöhemmin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Askelmerkkejä tyytyväiseen elämään – Osa 1”

Jätä kommentti