Olen etuoikeutettu!

Ensimmäinen aivan mahtava viikko Luonto-Liiton pääsihteerinä on nyt takana. Päiviin on mahtunut jälleen kaikkea kivaa ja kiinnostavaa. Sitä on kyllä todella etuoikeutettu, että voi tehdä tärkeitä asioita hienojen ihmisten kanssa.

Maanantaina annoin haastattelut YLE radiolle ja Vihreälle Langalle Kööpenhaminan ilmastokokouksesta sekä tiistaina yritin selvittää Kuluttaja-lehden juttua varten muropakettien tyhjän ilman ympäristövaikutuksia. Keskiviikkona julkaistiin Helsingin Sanomiin kirjoittamani mielipidekirjoitus hiilidioksidipitoisuuksien säilymisestä ilmakehässä. Aiheesta käytiin keskustelua myös CO2-raportin sivuilla. Illalla pääsin osallistumaan eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän 30-vuotisjuhlaseminaariin ja iltatilaisuuteen. Torstaina ilmestyi Journalistiin kirjoittamani kolumni ilmastopolitiikan keinoskeptikoista ja Kumppani-lehden haastattelu ilmastolaista. Lisäksi pääsin vihdoin katsastamaan Ateneumin Picasso-näyttelyn. Illalla olin puhumassa ViSiOn järjestämässä seminaarissa Turussa Kööpenhaminan ilmastokokouksen näkymistä.

Viikonloppu jatkui samoissa tohinoissa. Tosin perjantaina kävin katsomassa Q-Teatterissa Teatteri Pensaan Yhteistä päämäärää -näytöksen, joka kertoo ilmastonmuutoksesta. Tunnin mittaisessa esityksessä on aivan mielettämän hauskoja kohtauksia ja tuhti annos ilmastofaktaa. Vaikuttava on myös teatterin aulaan rakennettu näyttely julkaistuista ilmastojutuista Helsingin Sanomissa ja muutamissa muissa lehdissä.

Lauantaina istuin sitten Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa perinteikkäässä töölöläisessä asunnossa. Sunnuntaina valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia, siivosin ja perehdyin Luonto-Liiton työtehtäviin yhdessä edellisen pääsihteeri Petra Yliportimon kanssa. Lisäksi takana on hyviä keskusteluja Luonto-Liiton toimistolla huippufiksujen työntekijöiden kanssa.

Jätä kommentti