Katso huikeat lomakuvat – takana ensimmäinen touhuviikko

Kolmen viikon lomareissun jälkeen takana on ensimmäinen kokonainen viikko Suomessa. Kivaa on ollut. Lomareissun kuvat löytyvät nyt Facebookista. Kuvia ekokaupunkien sovelluksista voi katsella täältä, pyöräilyä Hollannissa voi ihastella täältä ja junaturismista täältä.

Tulin Lissabonista suoraan Ihmistulva-tapahtumaan, jossa parintuhannen ihmisen mielenosoitus vaati Suomeen ilmastolakia. Tämän jälkeen istuin pari päivää tietokoneen ääressä purkamassa vähän yli kolmea tuhatta reissun ainaka lukematta jäänyttä sähköpostiviestiä.

Keskiviikkona annoin kommentteja MTV3 uutisille EU:n esittämästä ilmastorahoituksesta Kööpenhaminan ilmastokokousta silmälläpitäen. Tarvittaisiin vähintään tuplasti enemmän kuin mitä komissio on nyt esittänyt. Asiasta tiedotti seuraavana päivänä myös Greenpeace.

Torstaina järjestelimme Luonnonsuojeluliitossa tulevia kuvioita, pidimme palaveria eduskunnassa ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Pentti Tiusasen kanssa tulevista ympäristölainsäädäntöhankkeista, suunnittelimme tulevia Luonnonsuojelija-lehden sisältöjä, pohdimme Valitse Vege -kouluruokakampanjan tulevaisuutta sekä istuimme lopuksi iltaa ekoenergiavastaava Riku Eskelisen luona ekologisesta rakentamisesta ja yhdyskuntasuunnittelusta.

Perjantaina olin OK-opintokeskuksessa pitämässä palaveria järjestöille suunnatusta ilmastokoulutuksesta sekä luonnostelin Luonnonsuojeluliiton vuoden 2010 toimintasuunnitelmaa.

Lauantaina tutustuimme Annukan kanssa Eko-Viikkiin. Kyseessä on ensimmäinen ekologisesti suunniteltu kaupunginosa Suomessa. Paikka oli ihastuttava! Vaikka kaupunginosassa ei asukaan tietääksemme juuri ketään kavereitamme ja se on suhteellisen kaukana keskustasta, heräsi mielessä silti ajatus muutosta Eko-Viikkiin.

Syksystä tulee kiinnostava. Kööpenhaminan ilmastokokouksen lisäksi omalla kohdallani on luvassa supermielenkiintoisia uusia haasteita.

Jätä kommentti