Voi miten leppoisa heinäkuun viikko

Maanantaina olin lounaalla Helsingin Sanomien toimittaja Johanna Mannilan kanssa liittyen Kööpenhaminan tulevaan ilmastokokoukseen. Illalla juhlimme Maijan ja Kallen uutta nimeä Kumpulan kallioilla.

Tiistaina olin koko päivän Espoossa tekemässä tietoliikennealan ympäristöpäällikön hommia. Lisäksi tutustuin lausunnolle tulleeseen päästökauppalain muuttamista koskevaan lakiesitykseen sekä kävin läpi Pidot Vuosaaressa -teoksen tekstejä.

Keskiviikkona lounastin opetusministeriön Titti Laineen kanssa ministeriön valmisteilla olevasta kansalaisjärjestöstrategiasta. Lisäksi annoin Up-uutispalvelulle haastattelun EU:n energia- ja ympäristöministereiden epäviralliseen kokoukseen liittyen. On törkeää, että Suomi vastustaa EU:n sitovia energiatehokkuustavoitteita.

Muuten päivä sujui lukiessa väitöskirjaani liittyvää materiaalia. Illalla kävimme Annukan kanssa läpi kellarissa olevat tavarat. Tarjolla olisi ilmaiseksi edelleen mm. televisio, pölynimuri, korvalappustereot, korilipasto, työtuoli, CD-levyjen hylly, laukkuja ja VHS-videokasetteja sekä myytäväksi Aku Ankkoja (taskukirjat 1-135 ja yhteensä 897 kpl lehtiä vuosilta 1976-2003) ja Suomen MADejä (kaikki vuosilta 1983-1992).

Torstaina lounastimme Minna Suihkosen ja Annukan kanssa Cafe Engelissä. Erikseen neuvoteltu vegaanisalaatti oli oikein herkullista ja piti nälän loitolla pitkään. Samalla törmäsimme työministeri Anni Sinnemäkeen. Iltapäivän istuin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla käyden läpi sähköposteja ja papereita. Lisäksi teimme Riku Eskelisen kanssa suunnitelman, kuinka Helsingin Energia saadaan luopumaan kivihiilen käytöstä.

Perjantaina lähdetään viikonlopuksi Joensuuhun.

Jätä kommentti