7.5.2009: Hämeentiellä saa pyöräillä henkensä uhalla

Helsingin polkupyöräilijät (Hepo) toteutti pyöräilijöille suunnatun kyselyn Sörnäisten Kurvin ja Hakaniemen välisestä tieosuudesta. Turvattomaksi ja uhkaavaksi Hämeentiellä pyöräilyn koki peräti 95 prosenttia vastanneista. Useat mainitsivat joutuneensa hengenvaarallisiin tilanteisiin ja bussikuskien ohittaneen heidät liian läheltä, soittaneen torvea tai kiilanneen vaarallisesti eteen. Aiheesta uutisoi näyttävästi Helsingin Sanomat. Toimittaja oli itsekin kokeillut pyöräilyä kyseisellä pätkällä.

Torstaina osallistuin myös kaupunkitutkimuksen päiville. Itse olin vetämässä Eeva Luhtakallion kanssa työryhmää nimeltä kansalaisaktivismi globaalissa kaupunkitilassa. Pidin sessiossa itsekin esityksen epämuodollisesta kansalaistoiminnasta. Pienellä porukalla keskustelu oli innostavaa ja sessio sitä myöden mielestäni oikein onnistunut. 

Illalla kävin läpi sähköposteja sekä palaveerasin Maan ystävien puheenjohtaja Tiina Ahokkaan kanssa.

Jätä kommentti