14.5.2009: Kuka voi auttaa?

Luonto-Liitosta Annukan kanssa kotiin pyöräillessämme huomasimme Simonkadulla henkilön huonossa kunnossa maassa makaamassa. Pysähdyimme auttamaan tajuissaan ja suhteellisen selvin päivän olevaa henkilöä. Annukka kävi ostamassa mehua ja välipalakeksin. Samalla soitin hätäkeskukseen. Kyseessä oli koditon ihminen, jolla oli myös cp-vamma. Hänet oli pahoinpidelty ja lompakko oli varastettu. Hän ei päässyt itse liikkumaan. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua paikalle tuli poliisi, joka vei henkilön pois.

Keskusteluissa kaverin kanssa kävi ilmi, että hän oli ollut lähes kaksi vuotta kodittomana. Sukulaisia tai ystäviä, kenelle olisi voinut soittaa, ei ollut. Hän ei ole saanut asuntoa, koska ei ole rahaa maksaa sitä. Talvisin hän oli nukkunut muun muassa julkisissa vessoissa. Nuorena hänellä oli ollut paljon haaveita tulevaisuudesta. Nyt niitä ei enää ollut. Kuka voisi auttaa? Miksi kukaan muu ei pysähtynyt auttamaan keskellä kirkasta iltapäiväruuhkaa maassa makavaa?

Jätä kommentti