14.5.2009: Kuka määrää mihin pyörän voi laittaa?

Aamulla YLE Radio 1:n Kaapin paikka -ohjelma kävi haastattelemassa minua ja Annukkaa häistä. Ohjelma tulee ulos toukokuun loppupuolella. Huippumukavan keskustelun jälkeen pyöräilin eduskuntaan lounastamaan Tapio Laakson kanssa. Keskustelimme muun muassa ruuhkamaksuista.

Eduskunnasta matka jatkui ympäristöministeriöön. Pistäessäni pyörää ministeriön oven viereen parkkiin, tuli liikkeestä myyjä kehoittamaan, voisinko siirtää pyöräni sivummalle näyteikkunasta. Näin tein. Jälkeenpäin jäin kuitenkin miettimään kenellä on oikeus määrätä polkupyöräni parkkeerauksesta. Saako siis kiinteistössä oleva liikkeen omistaja tai myyjä määritellä, mihin voin jalkakäytävällä polkupyöräni pysäköidä?

Ympäristöministeriössä kuulimme Oras Tynkkysen tilannekatsauksen ilmasto- ja energiapoliittiseen tulevaisuusselontekoon, Sirkka Haunian katsauksen kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin sekä Mikko Alestalon ajankohtaiskatsauksen ilmastotieteestä. Lisäksi keskustelimme hetken eduskunnassa käsittelyssä olevasta ilmasto- ja energiastrategiasta.

Ympäristöministeriöstä matka jatkui Luonto-Liiton toimistolle Kaventajat-porukan kokoukseen. Vapaamuotoisessa sessiossa ideoimme uutta kulutus.fi -sivua ja tulevan Älä osta mitään -päivän konseptia.

Jätä kommentti