17.4.2009: Kansalaisjärjestöfoorumissa viherelvytystä ja perustuloa

Iltapäivällä olin eduskunnassa SDP:n järjestämässä kansalaisjärjestöfoorumissa. Tilaisuuden aluksi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ja puheenjohtaja Jutta Urpilainen alustivat kansalaisyhteiskunnan merkityksestä Suomessa. Myöhemmin jakaannuimme työryhmiin pohtimaan kansalaisyhteiskunnan tulevaisuudennäkymiä lama-ajan Suomessa.

Itse peräänkuulutin ilmastoystävällistä viherelvytystä. Hallituksen tulisi pikaisesti kutsua ympäristöjärjestöt kokoon pohtimaan toimenpiteitä ilmastokriisin torjumiseksi sekä elvytyksen suuntaamiseksi mahdollisimman ympäristöystävällisesti esimerkiksi joukkoliikenteen edistämiseen ja rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Perustulo olisi myös oiva tapa edistää sosiaalista kestävyyttä ja ihmisten osallistumista kansalaistoimintaan työttömyyden lisääntyessä.

Iltaa vietimme Jenni Gästgivarin tupareissa Vallilassa. Tyylikäs uusi koti. Kiitos Jennille hyvästä seurasta ja erinomaisista herkuista!

Jätä kommentti