16.4.2009: Rikkaruohopäivillä teollinen romahdus

Aamupäivällä keskustelimme Riku Eskelisen ja Maria Nuutisen kanssa ilmastonmuutoksen huomioimisesta kaavoituksessa. Olennaista on sijoittaa palvelut keskimäärin 300 metrin etäisyydelle asutuksesta. Muuten homma rakentuu yksityisautoilun varaan.

Iltapäivällä istuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) kokouksessa. Kävimme keskustelua kansalaisjärjestöjen verotuksesta sekä oikeusministeriön valmistelemasta demokratia-asiakirjasta ja siihen liittyvästä valtioneuvoston periaatepäätösluonnoksesta.

Vaihtoehtoista kansalaistoimintaa tarjoaa Rikkaruohopäivät. Kevätpörinään ja uusien tuulien haistelemiseen voi hakea inspiraatiota mm. keskustelemalla teollisesta romahduksesta, uusista teknologioista ja osallistumalla käsityöpotpuriin.  

KANEn kokouksesta pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Hyvän ruuan verkoston kokoukseen. Tämän jälkeen ilta jatkui Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin pääkaupunkiseudun luonnonsuojeluyhdistysten kokouksella.

Jätä kommentti