29.3.2009: Loputtoman kesän viimeinen päivä

Perjantaina istuin liikenne- ja viestintäministeriössä kuuntelemassa eri ruuhkamaksumallien vaikutuksia. Lue aiheesta ilmastoblogiin kirjoittamani miniraportti.

Iltapäivällä toimittaja haastatteli aurinkoenergian potentiaaleista Suomessa. Hallituksen ilmasto- ja energiastrategiassa aurinkoenergian potentiaaliksi on arvioitu pyöreä nolla. VTT:n laskelmien mukaan jo matalalla tukitasolla Suomessa olisi kuitenkin vähintään 0,5 TWh potentiaali vuoteen 2020 mennessä. Aurinkoteknillinen yhdistys arvioi potentiaaliksi 1-2 TWh. Aurinkoenergia tarvitsee tuekseen syöttötariffia.

Illalla kävimme Annukan kanssa syömässä ravintola Kotossa ja hankkimassa Annukalle uudet juoksukengät sekä katsamassa Kansallismaisema-nayttelyn.

Lauantaina nukuimme pitkään, kävimme kävelyllä kasvisruokakauppa Asokassa sekä lounaalla Vegemestassa. Päivällä vaihdoimme tulevan kesän kunniaksi kukkamullat. Illalla vietimme kynttilän valossa Earth Hour -tapahtumaa. Lisäksi lueskelin Roope Mokan ja Aleksi Neuvosen toimittamaa erinomaista Olimme kuluttajia -kirjaa.

Loputon kulutuksen kasvu rajallisella maapallolla on sula mahdottomuus. Lisääntyvät tulot tai kasvava kulutus eivät lisää ihmisten onnellisuutta. Päinvastoin. Suuri osa yhteiskunnallisista ongelmistamme liittyy elämäntapaamme kuluttaa. Tämä tuo mukanaan ongelmia kuten liikalihavuus, työpahoinvointi ja ilmastonmuutos.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa juoksemassa ja teimme lounasta. Päivän ja illan kävin läpi sähköposteja sekä kansallista ilmasto- ja energiastrategiaa, viimeistelin kansalaisvaikuttamiseen liittyvää kirjoitusta ja neljää tulevaa esitystä.

Jätä kommentti