30.3.2009: Helsingin Sanomien ilmoittaja olikin nainen

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina 29.3. kokosivun henkilökohtaisen seuranhakuilmoituksen – ”kirje kadotetulle”. Esimerkiksi YLE uutisoi aiheesta seuraavaa:

”Mies etsii sunnuntain Helsingin Sanomissa kokosivun ilmoituksella helsinkiläisravintolassa helmikuussa näkemäänsä naista. Mies kertoo ilmoitustekstissä, ettei rohjennut lähestyä naista tapaamisiltana. Mies ei saa naista millään mielestään ja etsii häntä nyt lehden avulla.”
 
Myös Helsingin Sanomat uutisoi samasta aiheesta maanantaina 30.3. kertoen seuraavaa: ”Epätavallisessa ilmoituksessa mies etsi ravintolassa tapaamaansa naista ja pyysi tätä vastaamaan hänelle englanniksi.”

Alkuperäisessä seuranhakuilmoituksessa ei kuitenkaan viitata sanallakaan ilmoittajan sukupuoleen. Ilmoituksesta ei voi mitenkään päätellä kirjoittajan sukupuolta. Uutisointi osoittaa, kuinka heteronormatiivisessa kulttuurissa Suomessa edelleen eletään.

Jätä kommentti