25.3.2009: Ilouutinen: Verot nousee!

Aamupäivällä osallistuin Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän (YTR) Kansalaisjärjestöteemaryhmän kokoukseen. Lisäksi väänsimme Luonnonsuojeluliitossa yhden mahdollisen EU-hankkeen budjettia.

Iltapäivällä pohdimme Norppaenergian ympäristömerkityn lämmön konseptimuutosta sekä lueskelin läpi sisäministeriön lausunnolle lähetettyä kansalais- ja kansalaisjärjestöstrategiaa.

Päivän ilouutinen on kuitenkin se, että hallitus sopi kehysriihessä alkoholi- ja energiaverojen korotuksista. Näin verotuksen painopistettä siirretään enemmän työn verotuksesta luonnonvarojen käytön ja kulutuksen verotukseen. Ekologinen verouudistus etenee siis humisten vaikka viherelvytys näyttääkin ontuvan vielä pahemman kerran.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johdolla laaditun Tapaturmat Suomessa -kirjan mukaan viina on mukana joka kolmannessa tapaturmassa Suomessa. Kun ottaa huomioon, miten laajoja yhteiskunnan ja yksilöiden kokonaisedun vastaisia vaikutuksia alkoholin käytöllä on, sopii vain miettiä, kuka hullu alkoholia viitsii ylipäätään käyttää.

Jätä kommentti