24.3.2009: Joka toinen kuutti hukkuu, miksi?

Maanantaina annoin lyhyen haastattelun Me Naiset -lehteen tulevan lauantain Earth hour -tapahtumasta. Valojen sammuttaminen on suositeltavaa sillä kotitalouksien sähkönkulutuksesta suurin osa tulee juuri valtaistuksesta. Illalla kävin juoksemassa ja valmistauduin tuleviin puheenvuoroihin.

Tiistaina pidin lyhyen kommenttipuheenvuoron Kimmo Tiilikaisen ja Oras Tynkkysen ohella Kirkon Ulkomaanavun järjestämässä Suomen Greenhouse Development Rights (GDR) -ilmasto-oikeudenmukaisuusmallin julkaisutilaisuudessa. Aiheeseen liittyvän kirjoitukseni voi lukea Kaventajista.

GDR-mallin mukaan Suomen tulisi vähentää päästöjä vuoden 1990 tasosta 60 prosentilla vuoteen 2020 mennessä kun huomioidaan maamme globaali maksukyky ja vuoden 1990 jälkeiset päästöt. Vuoteen 2025 mennessä päästövähennysten tulisi olla jo 100 prosentin luokkaa vuoden 1990 päästötasosta ja vuoteen 2030 mennessä 125 prosenttia.

Illalla osallistuin taloyhtiön hallituksen kokoukseen. Taloyhtiön siirryttyä asuntokohtaiseen vedenkulutuksen laskutukseen vedenkulutus ja sen kustannukset ovat tippuneet yli 20 prosenttia.

Saimaalla harjoitetun verkkokalastuksen myötä joka toinen kuutti hukkuu. Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii saimaannorppien esiintymisalueille ehdotonta verkkokalastuskieltoa ajalle 15.4.-30.6. Siis reiluksi 70 päiväksi. Saimaannorppamielenosoitus lauantaina 4.4. klo 14.00 Kampin Narinkkatorilla. Ole siellä!

Jätä kommentti