22.3.2009: Sellainen tavallinen viikonloppu

Lauantain ohjelmaan kuului seuraavaa.  Pitkät aamu-unet ja rauhallinen aamupala. Kävely Asokaan. Vasemmistonuorten koulutustilaisuus kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Annukan renkaan vaihto ja pyörän huoltoa. Nautinnollinen lounas Silvopleessä ja elokuva Slummien miljonääri. Lopuksi vielä Annukan suorittama hiusten lyhennys.

Slummien miljonääri oli hyvä ja vaikuttava elokuva. Hyvä kuvaus ja rytmitys. Hieno äänimaailma. Tarina oli kuitenkin perinteinen ja juonesta oli aika vaikea löytää mitään sen syvempiä merkityksiä tai saada uusia ajatuksia. Vähän liian väkivaltainen vaikkakin varmasti hyvää ja ravisuttavaa kuvausta katulasten arjesta. En myöskään usko elokuvan viestin tavoin kohtaloon. Ihmiset tekevät oman elämänsä itse. Slummeissa toki aivan eri lähtökohdista käsin kuin vaikkapa Suomessa.

Sunnuntaina ohjelmaan kuului seuraavaa. Aamulla kymmenen kilometrin juoksulenkki ja kevyt lihaskuntoharjoitus. Valmistautumista Greenhouse Development Rights -raportin julkaisuseminaarin kommenttipuheenvuoroon, juttujen kirjoittamista Luonnonsuojelija-lehteen, Hesarin vieraskynä-kirjoituksen luonnostelua, parin kolumnin kirjoittamista, sähköpostien läpikäyntiä sekä kodin siivous ja illan/viikon päättäminen Old Sophiessa.

Jätä kommentti