22.2.2009: Viikon edellä – suurin osa vastustaa lisäydinvoimaa

Perjantaina olin Vihreiden ympäristöjärjestöille järjestämällä aamupalatapaamiselle, jossa Oras Tynkkysen ja Panu Laturin johdolla kävimme vapaamuotoista keskustelua ajankohtaisista ilmasto- ja energiapolitiikan kysymyksistä. Tämän jälkeen annoin haastattelun Radio Sisulle Ruotsin ydinvoimatilanteesta.

Loppupäivä kului erilaisia raportteja ja aineistoja lukemalla. Vietin sähköpostittoman perjantain ja luin satoja sivuja paikoin kiinnostavaa aineistoa. Illalla kävimme Annukan kanssa istumassa iltaa Minnan, Niklaksen, Päivin ja Jannen kanssa. Lauantai sujui relaillessa sekä kotia ja sähköposteja siivotessa.

Sunnuntaina kävin aamulla 20 kilometrin juoksulenkillä. Loppupäivän työstin ja kirjoittelin kirja-artikkelia talouskriisin ympäristövaikutuksista sekä valmistelin tulevan viikon kuvioita. Olen nyt mukavasti noin viikon edellä aikatauluissa.

YLE Uutisten teettämän kyselyn mukaan 48 prosenttia suomalaisista vastustaa uusien ydinvoimalaitosten rakentamista. Lisäydinvoimaa kannattaa vain 37 prosenttia kansasta. 15 prosenttia vastanneista ei osannut määritellä kantaansa.

Kyselyssä uuden ydinvoiman kannattajaksi ilmoittautuneista 55 prosenttia oli sitä mieltä, että yksi uusi ydinvoimala riittää. 22 prosenttia vastaajista arvioi puolestaan olevansa valmis kahden uuden voimalan rakentamiseen ja 10 prosenttia kolmen uuden voimalan rakentamiseen.

Jätä kommentti