1.3.2009: Viikko päivästä päivään

Maanantaina osallistuin Kansalaisyhteiskunnan neuvottelukunnan (KANE) kokoukseen Säätytalolla. Lisäksi vedin kansalaisjärjestöjen kokousta liittyen Kööpenhaminan ilmastokokouksen ympärillä järjestettäviin aktiviteetteihin. Illalla istuimme Käpylässä Kohtuus-klubin kanssa puhumassa mm. talouskriisin ympäristövaikutuksista.

Tiistaina olin esittelemässä väitöskirjatyötäni Tampereella jatko-opintoseminaarissa Umbrellassa. Istunnon jälkeen kävin lounaalla fantastisessa Veganissimossa Jenni Kauppilan kanssa. Keskustelimme kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Illan viimeistelin kirja-artikkeleita ympäristöliikkeen organisoitumisesta ja talouskriisin ympäristövaikutuksista sekä tekemääni taustaselvitystä epämuodollisesta kansalaistoiminnasta.

Keskiviikkona vedin aamupäivällä Luonnonsuojeluliiton Ekotiimin kokousta. Iltapäivällä  istuin liikenne- ja viestintäministeriössä ruuhkamaksutyöryhmän kokouksessa. Valitettavan monet tahot vastustavat edelleen ruuhkamaksuja. Ruuhkamaksupläjäyksen jälkeen kävin Gaian toimistolla, jossa minua haastateltiin Ajoneuvot 2015 strategiasta. Illalla katsoimme laman hengessä Annukan kanssa elokuvan Leijat Helsingin yllä.

Torstaina istuin aamulla oikeusministeriössä demokratiatyöryhmän kokouksessa. Kävimme läpi työryhmämme tekemää taustamuistiota liittyen valtioneuvoston tulevaan demokratia-asiakirjaan. Päivällä piipahdin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin tilintarkastuksessa ja sen lisäksi suunnittelimme Karoliinan kanssa puhelinkampanjaa. Iltapäivällä kokoustimme Luonnonsuojeluliiton tulevaisuustyöryhmän kanssa.

Perjantainan luonnostelin Luonnonsuojeluliiton lausuntoa eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle kansallisesta ilmasto- ja energiastrategiasta. Lounastamassa kävimme Auran kanssa herkullisessa Silvopleessä. Annokseni oli ennätysmäisen suuri maksaen 17,5 euroa. Illalla istuimme iltaa Annukan kanssa Meze Pointissa.

Lauantaina istuin kahdenksan tuntia Luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa. Samalla kävin läpi sähköposteja ja luonnostelin tulevan viikon esityksiä. Illalla kävimme nauttimassa ihanasta seurasta Maijan syntymäpäivillä. Kalle oli järjestänyt mainiota ohjelmaa. Itseäni ilahdutti välillä taustalla vilahtelevat Wu-Tang Clanin soundit. Tässä viikon suositus ja tässä ja tässä

Rentouttava ja kokouspainotteinen viikko. Ei yhtään esitelmää tai haastattelua. Blogin päivitys on kuitenkin jostain syystä viime viikkoinan harventunut kummasti. Tuntuu siltä, että Facebook on korvaamassa blogistania.

Jätä kommentti