17.1.2009: Slow-elämää

Vuoden ensimmäiset viikot ovat alkaneet niin leppoisissa tunnelmissa, että blogin kirjoittaminenkin on jäänyt. Pääsääntöisesti olen istunut kotona ja työstänyt taustaselvitystä epäkonventionaalisesta kansalaistoiminnasta. Tässä kuitenkin jotain muita välähdyksiä kuluneelta viikolta.

Suomen luonnonsuojeluliitossa on aloitettu pitkän aikavälin tavoiteohjelman päivitysprosessi, joka on tarkoitus saada hyväksyttäväksi liittokokouksessa keväällä 2010. Liiton syysvaltuusto asetti viime marraskuussa työryhmän viemään asiaa eteenpäin. Kuulun itse tuohon työryhmään. Maanantaina pidimme aiheen tiimoilta kokousta. Teimme nykytilan arviointia ja projektin työsuunnitelmaa.

Tiistaina vietin koko päivän Königstedin kartanossa oikeusministeriön järjestämässä demokratiaverkoston seminaarissa. Olin tilaisuudessa alustamassa kansalaistoiminnan tulevaisuudennäkymistä ja haastaista. Edestakainen pyöräily kartanoon toimi erinomaisena pyörälenkkinä.

Viikon mittaan olemme koordinoineet Passaa Pakkasen Puolesta -kaupunkitapahtumaan liittyviä asioita. Keskiviikkona oli projektin koordinaatiokokous. Tilanne näyttää olevan suhteellisen hyvin hanskassa. Tervetuloa siis keskiviikkona 28.1. klo 14-18 seuraamaan Helsingin Kampin Narinkkatorille Beach Volley turnausta!

Fennovoima jätti keskiviikkona myös ydinvoimahakemuksensa. Luonnonsuojeluliiton mielestä Fennovoimalta puuttuu hakemuksessa tarvittavia perustietoja kuten selvyys laitosten ja ydinjätteen sijoituspaikoista. Ympäristövaikutusten arviointi on myös kesken. Kannattaa katsoa koko tiedote täältä.

Torstaina HBL:n toimittaja kävi haastattelemassa minua ja Annukkaa lamaan ja kulutukseen liittyvistä kysymyksistä. Juttu on tulossa ulos kai maantaina. Lisäksi olin Matka 2009 -messuilla vetämässä kestävää matkailua koskevaa paneelikeskustelua. Kirjoitin aiheesta alkuviikosta kolumnin Kaventajien blogiin. Jutun voi lukea täältä

Perjantaina laitettiin Passaa Pakkasen Puolesta -tapahtumasta ensimmäisen tiedote. Rantalentopalloa tammikuussa Helsingin keskustassa. Lauantaina olin koko päivän Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin yhdistysten koulutuspäivillä. Keksimme muutamia aivan loistavia toimintaideoita tulevaisuutta silmälläpitäen.

Jätä kommentti