11.1.2009: Leppoisa viikko takana

Lomien jälkeinen viikko on sujunut iloisen leppoisasti, viikonloppu vielä relammin. Pääsääntöisesti olen kirjoittanut taustaselvitystä epämuodollisesta kansalaistoiminnasta oikeusministeriössä valmisteilla olevaan demokratia-asiakirjaan sekä käynyt aamuisin juoksemassa.

Sunnuntai aamupäivä alkoi 15 kilometrin juoksulenkillä. Päivän mittaan kävin läpi sähköposteja ja siivosin. Iltapäivällä olimme juhlimassa Kuuran 1-vuotissynttäreitä. Paikalla oli joukko huipputyyppejä lapsineen. Illalla kirjoittelin taustaselvitystä epämuodollisesta kansalaistoiminnasta, viimeistelin yhden kolumnin sekä valmistelin esityksen kansalaistoiminnan tulevaisuudennäkymistä.

Viikon mittaan väliin on toki mahtunut monta muutakin kivaa juttua. Esimerkiksi perjantaina Hanna Kaisan ja Simon järjestämissä juhlissa Pihlajanmäessä opin taittelemaan origameja. Lauantaina katsoimme Annukan kanssa erinomaisen elokuvan nimeltä Muiden elämä (Das Leben der Anderen). Kyseessä on vaikuttava kuvaus Stasin toteuttamasta vakoilusta Itä-Saksassa 1980-luvulla, jolloin Stasi työllisti lähes satatuhatta vakoilijaa ja noin 300 000 ilmiantajaa. Jokuveli valvoi aina.

Jätä kommentti