26.10.2008 – Wall-E, Kasvisruokakauppa Asoka ja Kunnallisvaalit

Perjantaina kävimme katsomassa Annukan kanssa elokuvan Wall-E. Kysessää on tarina maapallosta, joka on hukkunut jätteisiin. Läskistyvä ja laiskistuva ihmiskunta on muuttanut avaruuteen. Robotti on jätetty siivoamaan sotkuja. Oikeastaan kyseessä on tarina robottien välisestä rakkaussuhteesta, joka rikkoo sopivasti sukupuolistereotypioita. Leppoisaa massaviihdettä. Suosittelen.

Lauantaina teimme kävelyretken kasvisruokakauppa Asokaan. Ilokseni huomasin, että Ville Idströmin pitämästä kaupasta saa oikeastaan kaikkea mahdollista. Jatkossa on tarkoitus tehdä päivittäiselintarvikehankinnat Asokasta. Suosittelen Kalliossa sijaitsevaa (Torkkelinkatu 3) ruokakauppaa kaikille! Kuvion ympärille on syntynyt myös ajatus Helsinkiin perustettavasta osuuskuntapohjaisesta vegaaniravintolasta. Pysykää kuulolla.

Sunnuntaina teimme pastalounasta Jukalle, Elinalle ja Kuuralle. Kunnallisvaalien hengessä ehdimme vaihtaa muutaman sanan äänestysikärajan laskemisesta 16-ikävuoteen sekä pohtia eri näkökulmia sähköiseen etä-äänestämiseen. Itse olen suhtautunut molempiin varovaisen myönteisesti. Hyvää kritiikkiä sähköiseen etä-äänestämiseen löytyy kuitenkin esimerkiksi EFFI:n sivuilta.

Illalla valmistauduin tuleviin kokouksiin ja puhetilaisuuksiin sekä luonnostelin lausuntoa eduskunnan ympäristövaliokunnalle CCS-direktiviin liittyvän teknologian kustannuksista.

Jätä kommentti