24.10.2008: Auto on huono valinta

Takana huippukiva viikko!

Maanantaina vedin tiedotustilaisuutta (http://www.sll.fi/tiedotus/julkaisut/ranska-sulki-uraanikaivoksensa-mita-tekee-suomi) ja suunnittelimme Haaga-Helian kanssa Passaa pakkasen puolesta -kaupunkitapahtumaa.

Tiistaina tehtiin Reilun kaupan kahvitauon maailmanennätys (http://www.reilukauppa.fi/?264&cmsshow=212;news). Kahvin sijaan tosin suosittelen kaikille mielummin teetä. Tee on kymmenen kertaa ekologisempi valinta kuin kahvi.

Keskiviikkona laitettiin liikkeelle kunnallisvaalitiedote (http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/aanestajattalkoisiin). Vastailin Radio Helsingin ja Helsingin Sanomien (http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Luonnonsuojeluliitto+toivoo+%C3%A4%C3%A4nest%C3%A4jien+irrottavan+Helsingin+fossiiliajasta/1135240438595) sekä HBL:n tulevaan ympäristö ja kuluttaminen liitteen haastatteluun. Illalla pidettiin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokous.

Torstaina osallistuin Lohjalla paikallisen ympäristöyhdistyksen järjestämään kunnallisvaalipaneelikeskusteluun. Pidin tilaisuudessa lyhyen esityksen ilmastokysymyksestä sekä vedin ehdokkaiden paneelikeskustelun. Epähuomiossa menin paikalle tarjotulla autokyydillä. Sitä sainkin katua istuessani ensin ruuhkan keskellä Helsingissä ja sen jälkeen Lohjan päässä. Typerä valinta. Bussi olisi ollut melkein puolet nopeampi ja paljon ekologisempi. Lohjalla oli selvästi kova tahto tehdä ilmastoystävällistä kunnallispolitiikkaa. Nyt jäädään vain innolla odottamaan, kuinka puheet realisoituvat paikalliseen päätöksentekoon.

Perjantaina taas vastailin Kotilääkärilehdelle pesupähkinöistä ja osallistuin oikeusministeriössä sähköisen osallistumisen kuvioihin.

Kunnallisvaalit tulevat. Vielä en ole päättänyt ketä äänestäisin. Loistavia ja toinen toistaan parempia ehdokkaita on tarjolla todella paljon. Pitää yrittää valita joku ilmastoystävällinen ehdokas.

Luonnonsuojeluliitto haastaa äänestäjät päästötalkoisiin
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/aanestajattalkoisiin

Jätä kommentti