17.10.2008: Kuolema uusliberalismille, heterokulttuurille ja ydinvoimalle

Perjantaina tervehdin ilolla Attacin puheenjohtaja Mikko Saulin loistavaa vieraskynäkirjoitusta Helsingin Sanomissa: Finanssikriisi on seurausta uusliberalismin epäonnistumisesta: (http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Finanssikriisi+on+seurausta+uusliberalismin+ep%C3%A4onnistumisesta/1135240308238).

Mieltä piristi myös Akuliina Saarikosken haastattelu NYT-liitteessä, joka sivusi joitakin samoja teemoja, joita itsekin pohdin edellisessä identiteettivapaa -blogimerkinnässäni. Saarikoski haastaa väkivaltaretoriikallaan heterokulttuurin ja kritisoi sopeutumista vallitseviin normeihin. Hänen mielestään on olennaista huomata moraalin ja lain olevan eri asioita. Siksi suora toiminta on tärkeää.

Viikon ilouutinen oli, että EU:n huippukokous piti kunnianhimoiset ilmastotavoitteet elossa muutaman jäsenmaan (Puola, Italia) nurinoista huolimatta. Myönteistä oli myös se, että pääministeri Matti Vanhanen ilmaisi selkeän kannatuksen EU:n ilmastotavoitteille. Harmillista kuitenkin on, että samaan aikaan Suomella on omista härskeistä kansallisistä itresseistä johtuen varaumia perusvuoden, hiilivuodon, huutokaupan, korvamerkinnän, sanktioinnin, joustomekanismien ja monen muun kysymyksen suhteen.

On surullista seurata TVO:n OL3-projektin etenemistä. Alunperin kuviteltiin, että voimala voisi valmistua neljässä vuodessa. Kolmen vuoden jälkeen aikataulu on viivästynyt kolmella vuodella, kustannukset ovat räjähtäneet käsiin eikä päästövähennyksiä tulla todennäköisesti saamaan yhtään tonnia Kioton kaudelle.

Olkiluoto 3:n valmistuminen voi siirtyä vuoteen 2012
http://www.tvo.fi/www/page/2959/

Jätä kommentti