Ympäristöpolitiikan alumnipäivä

Perjantaina osallistuin ympäristöpolitiikan alumnipäiville. Paikalla oli mainio joukko entisiä ja nykyisiä ympäristöpolitiikan opiskelijoita. Professori Yrjö Haila avasi tilaisuuden toteamalla, että ympäristöpolitiikan oppiaineessa eletään nyt vakiintumisen aikaa. Itse pidin puheenvuoron omasta opiskelusta, aktivismista ja työkokemuksesta muutaman muun valmistuneen ohella.

Ympäristöpolitiikan opinnot ja ainejärjestö Perusvoima ovat olleet omassa ympäristöhavahtumisessani keskeisessä roolissa. Kun vuonna 1998 menin opiskelemaan ympäristöpolitiikkaa Tampereelle, löysin ensimmäistä kertaa sellaisen yhteisön, joka lähtökohtaisesti jakoi samat arvot kanssani. Suuressa roolissa olivat tuolloin varmasti tutorit, jotka vetivät minut mukaan toimintaan. Suuri kiitos siis mm. Tuulille ja Susannalle sekä monelle muulle!

Alumnipäivä oli hieno ja inspiroiva kokemus. Sitä on itse todella etuoikeutettu, että voi jakaa kokemuksia moisessa porukassa. Perusvoiman aktiivit – etunenässä varmaankin Mia O’Neill oli tehnyt mahtavaa työtä tilaisuuden järjestämiseksi.

Jätä kommentti