Jurmossa maailman ylikulutuspäivänä

Olimme pari päivää Suomen luonnonsuojeluliiton toimiston virkistäytymispäivillä Turun ulkosaaristossa Jurmossa.

Lintuharrastajat tekevät aamuisin lintulaskentaa. Kohdalle sattui maanantaina hyvä aamu. Havaitsimme lähes 80 lintulajia ja yli 500 yksilöä parin tunnin aikana heti auringon nousun jälkeen. Päivän mittaan kiertelimme saarta ja tutustuimme harvinaiseen kasvillisuuteen.

Suuri kiitos Tapani Veistolalle oppaana toimimisesta ja Olli Turuselle kasvituntemuksensa jakamisesta!

Illalla ennen saunomista ja juhlintaa oli vuorossa vetämiäni mielipidejanoja ja keppikierrosta toimiston työoloista. Seuraavana päivänä valittuja teemoja työstettiin konkreettisiksi toimenpiteiksi työryhmissä.

Luonnonsuojeluliitossa on ilo ja kunnia tehdä hommia. On upeaa kun voi edistää niitä asioita, jotka kokee kaikkein tärkeimmiksi. Samalla ympärillä on joukko inspiroivia ja mahtavia ihmisiä, jotka lähtökohtaisesti jakavat samat arvot ja tavoitteet, ja näin työntävät junaa samaan suuntaan.

PS. maanantaina (22.9.) vietettiin Autotonta päivää. Helsingin Criticall Mass -polkupyörämielenosoitukseen osallistui 260 pyöräilijää. Hieno juttu!

PS2. Tiistaina (23.9.) vietettiin maailman ylikulutuspäivää. Ihmiset ovat nyt käyttäneet loppuun luonnonvarat, jotka maapallo voi koko vuoden aikana kestävästi tuottaa. Tilanne on sietämätön. Ihmiskunta käyttää tänä vuonna 140 prosenttisesti maapallon biokapasiteetin. Mitä enää jää tuleville sukupolville?

Jätä kommentti