Tiistai 6.5.2008 – Pelasta Pallas!

Maanantaina kävimme ekoenergiavastaava Kaarina Toivosen kanssa tulevia ilmasto- ja energiamenoja. Tämän jälkeen valmistelin ilmastonmuutos lautasella seminaaria, josta meillä oli myös tapaaminen Animalian kanssa iltapäivällä. Välillä Helsingin Sanomien toimittaja soitteli ja kyseli ydinvoimasta. Illalla suunnittelimme Merin ja Laurin kanssa kesän Itä-Euroopan matkaa.

Tiistaina osallituin Kuntaliiton järjestämään Kuntien 4. ilmastokonferenssiin Tampereella. Tilaisuuden aluksi työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen kertoi komission ilmasto- ja energiapaketin tavoitteista sekä puolusteli turpeen energiankäyttöä. Pekkarisen jälkeen hallituksen ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen kertoi tulevaisuusselonteosta sekä ilmastopolitiikan laajemmista haasteista.

Konferenssin jälkeen osallistuin Luonnonsuojeluliiton ruokakampanjan ohjausryhmän kokoukseen puhelimitse. Lisäksi muokkailin Jyväskylän yliopiston sanakirjahankkeeseen tulevaa talonvaltausta esittelevää pikkuartikkelia.

Talonvaltaus on ollut edelleen muutenkin esille. Sunnuntain Turun Sanomissa olleen haastattelun pohjalta myös lehden pääkirjoitus tarttui aiheeseen:
http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/?ts=1,3:1009:0:0,4:9:0:0:0;4:139:0:0:0;4:140:0:0:0;4:8:0:1:2008-05-06,104:8:538678,1:0:0:0:0:0:

Lisäksi luonnonsuojelurintamalla tapahtuu kauheita. Lapin suurin hotelliketju Lapland Hotels haluaa purkaa Pallaksen nykyisen pienen hotellin ja rakentaa tilalle kuusi kertaa suuremman hotelli-ravintolan, maanalaisia tiloja ja suuret pysäköintialueet. Lakia Pallas-Ylläksen kansallispuistosta ollaan muuttamassa Lapland Hotelsin aloitteesta, minkä seurauksena ensimmäistä kertaa Suomessa on kansallispuiston herkän luonnon keskelle ilmestymässä rakennustyömaa.

Osallistu toimintaan! Käy allekirjoittamassa adressi ja lähetä postia päättäjille osoitteessa: http://www.pelastapallas.fi/

Jätä kommentti