Torstai 8.5.2008 – NoIdeaPark – Ei automarkettia Vihtiin

Aamulla laitoimme Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin tiedotteen, jossa kritisoimme Vihtiin suunnitteillä olevaa järjetöntä Ideapark-automarketostoskeskusta.

Ainakin YLE teki aiheesta uutisen: Suomen luonnonsuojeluliitto kritisoi Vihdin Ideapark-hanketta: http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/oikea/id90156.html

En ole kuullut kenenkään valittavan pääkaupunkiseudulla
ostosmahdollisuuksien puutetta. Sen sijaan yhdyskuntarakenteen hajaantuminen
on aito ongelma. Vihtiin suunniteltu automarket lisää yksityisautoiluun perustuvaa liikennettä ja hiilidioksidipäästöjä sekä on maakuntakaavan vastainen.

Iltapäivällä osallistuin Norppaenergia-seminaariin (http://www.norppaenergia.fi/), jossa pidin alustuksen ajankohtaisesta ilmastopolitiikasta. Suuri kiitos ekoenergiavastaava Kaarina Toivoselle erinomaisen hyvin järjestetystä tilaisuudesta. Keskustelu oli kiinnostavaa ja asiantuntevaa.

Alkuillasta kävimme Iltalehden toimittajan kanssa syömässä vegaaniruokaa Meze-pointissa. Samalla tehtiin juttu ruokavalion ympäristövaikutuksista. Eri selvitykset osoittava selvästi kasvisruokavalion ympäristöystävällisyydestä. Myös juusto kannattaa jättää ekologisista syistä kokonaan ruokavaliosta pois.

Illalla kävimme Annukan kanssa Saara Kupsalan luona pienimuotoisilla 30-vuotisjuhlilla. Ihania ihmisiä! Usein kolmekymppisten naisten ajankohtainen kysymys on mahdollinen lapsien hankinta. Vanhenemisen tuomat biologiset tekijät eivät kuitenkaan ole ylitsepääsemätön tekijä naiselle lasten hankkimiseksi. Ainahan voi hankkia nuorikon (kuten keski-ikäiset miehet tekevät), jonka kanssa lasten teko onnistuu – ellei sitten olla liian heteronormatiivisia ja kulttuurillisiin kaavoihin kangistuneita.

Jätä kommentti