Tiistai 22.4.2008 – Perusarkea

Maanantaina kirjoittelin kommentteja Suomen valtioneuvoston alustavaan kantaan (u-kirje eduskunnalle) koskien hiilidioksidin talteenottoa ja varastointia. Kyseessä on siis komission ilmasto- ja energiapaketin CCS-direktiivi (lue lisää Luonnonsuojeluliiton kommenteista CCS-direktiiviin ilmastoblogista osoitteesta: http://ilmastoblogi.wordpress.com/). Lisäksi luonnostelin lausuntoa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaostolle liikennepoliittisesta selonteosta.

Maanantai iltana oli energia- ja ilmastovaliokunnan kokous. Asialistalla oli mm. vuoden 2008 toiminnan painopisteet sekä muutama hankeidea vuodelle 2009, Luonnonsuojeluliiton sisäisten lentomaksutulojen kohdistaminen sekä hankkeiden ja projetien tilannekatsaus. Energia- ja ilmastovaliokunnassa on laaja ja innostunut huippuporukka, jonka kanssa on kiva viedä asioita eteenpäin!

Tiistaina viimeistelin edelleen lausuntoa liikennepoliittisesta selonteosta. Inspiroivalla lounaalla kävin Auran ja Akuliinan kanssa Silvopleessä. Huippukivaa keskustelua! Hakaniemestä poljin Cafe Javaan, jossa tapasimme Jounin ja Kaarinan kanssa Ari Lampista. Keskustelimme Luonnonsuojeluliiton linjauksista liikenteen biopolttoaineiden suhteen.

Luonnonsuojeluliittoon tulee yllättävän paljon kaikenlaista kansalaispalautetta. Tänään minulle soitteli henkilö, joka ihmetteli, että miksi teollisuuden lämpöä ei oteta talteen ja eilen opettaja, joka kyseli Suomen henkeäkohden laskettuja hiilidioksidipäästöjä. Sitten on niitä, joita ei tässä viitsi edes mainita..

Illaksi tulin kotiin valmistelemaan tulevia kirjoituksia ja esityksiä.

Jätä kommentti