Torstai 10.4.2008 – Seminaaria ja lausuntoa pukkaa

Osallistuin aamupäivällä Suomen luonnonsuojeluliiton, Kepan, Maan ystävien ja FEST hankkeen seminaariin ”Kehitysyhteistyö muuttuvassa ilmastossa”. Kyseessä oli samalla ”Savuna ilmaan?” -raportin esittely (Up in Smoke). Seminaariohjelma, itse raportti ja kuvamateriaalia löytyy osoitteesta: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/ilmastonmuutoksen-uhrit-tarvitsevat-avustusrahaston

Valitettavasti en ehtinyt olla seminaarissa kuin vähän alkua, koska jouduin singahtamaan ympäristövaliokunnan kuulemiseen liikennepoliittisesta selonteosta. Polkupyörä on onneksi kätevä tapa kaupungissa sukkuloimiseen. Lausuntoni on luettavissa täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/lausunnot/liitto/2008/index_html ja esitykseni löytyy täältä: http://www.slideshare.net/lstraniu/vns-3-2008-vp-sll-liikennepolitiikan-linjat-leo-stranius-344580. Keskustelu ympäristövaliokunnassa oli rohkaisevaa. Kansanedustajat ovat selvästi kiinnostuneita liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisesta.

Iltapäivällä palasin Kehitysyhteistyö muuttuvassa ilmastossa -seminaariin. Oras Tynkkynen piti selkeän ja hyvän esityksen kansainvälisestä ilmastopolitiikasta ja kehitysmaiden roolista siinä. Oraksen mukaan on neljä edellytystä kansainvälisen sopimuksen syntymiselle – nämä edellytykset ovat oikeudenmukaisuus, joustavuus, kustannustehokkuus ja rahoitus.

Loppupäivän kävin läpi ekoenergiavastaava Kaarina Toivosen TEM:lle tekemää lausuntoa komission ilmasto- ja energiapaketin uusiutuvien energialähteiden tavoitteista sekä omaa lausuntoani ympäristöministeriölle liittyen taakanjakoon eli ei-päästökauppasektoriin. Lisäksi valmistauduin perjantai aamupäivän paneelikeskusteluun aiheena kansalaisena vaikuttamisen reunat, kuilut ja katkokset.

Jätä kommentti