Tiistai 29.1.2008 – Greenpeace jyrää!

Greenpeacen suomalaisten lahjoittajien määrä kasvoi 12 prosenttia vuonna
2007. Vuoden lopussa Suomessa oli 24 505 lahjoittajaa. Hieno juttu, että suoralle ympäristötoiminnalle on näin vankka kannatuspohja! Suosittelenkin SLL:n blogia odotellessa Greenpeacen blogia osoitteessa: http://blogi.greenpeace-online.net/. Luonnonsuojeluliiton sivuille pitäisi blogin lisäksi saada myös videomateriaalia. Sitä odotellessa voi tutustua vaikka Demos Helsingin ilmastotalkoisiin: http://www.ilmastotalkoot.fi/

Maanantaina viimeistelin Eurooppalaisen Suomen kuukauden kolumnin komission ilmasto- ja energiapaketista. Kokoonnuimme suunnittelemaan Nuorisotutkimusverkostossa tulevaa talonvaltausseminaaria. Löimme lukkoon ajan ja paikan sekä lähettelimme kutsuja mahdollisille puhujille. Luonnostelin myös tiedotetta talonvaltausjulkaisusta. Julkaisuajankohta on näillä näkymin 15.2. – odottakaahan vain.

Suomen luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastovaliokunnassa valmistelemme liiton tulevia liikenneviestejä (vrt. SLL:n energia- ja ilmastoviestit: http://www.sll.fi/luontojaymparisto/energiajailmastonmuutos/energiaviestit).

Tiistaina kirjoittelin Eurooppa-tiedotuksen hakemusta Suomen luonnonsuojeluliitolle yhdessä Annukan kanssa. Tarkoitus on hakea rahoitusta mahdollisesti ”Maatalous ja ruoka osana EU:n ilmasto- energiapolitiikkaa” -hankkeelle.

Aamulla olin myös hammaslääkärissä. Poistivat vanhan amalgaamipaikan ja paikkasivat keraamisella paikalle vanhan paikan viereen ilmestyneen uuden reiän. Hammas jäi yllättävän araksi, ainakin toistaiseksi. Hyvä uutinen oli kuitenkin se, että kahdenkymmenen neljän vuoden takaisen paikan alta ei löytynyt mitään isompaa reikää.

Päivän mittaan lähetin tutkimussuunnitelmani niin Spaces-seminaarin porukalle kuin umbrella-sakillekin. Lyhensin myös pika-aikataululla seuraavaan Luonnonsuojelijalehteen tulevaa mielipidekirjoitusvastinettani kasvissyönnin ekologisista vaikutuksista. Päivän mittaan kirjoittelin vielä yhteenvetoa/raporttia kolmen kuukauden tutkijaperiodistani. Laitan sen varmaan sitten aikanaan tänne blogiinkin.

Jätä kommentti