Keskiviikko 30.1.2008 – Keep it Cool

Osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton (http://www.sll.fi) ”Keep it Cool, Ilmasto muuttuu Lumiukot puuttuu” -tempaukseen Lasipalatsin aukiolla. Mainio ja hyvähenkinen tilaisuus! Osallistuin Luonnonsuojeluliiton joukkueeseen, jossa kisasimme kansanedustajia, Helsingin kaupunkia, taiteilijoita ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulua vastaan lumiveistoskilpailussa. Upea norppa ja kuutti –yhdistelmämme voitti. Mukana oli myös mm. apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataisen ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen puheenvuorot sekä tuli- ja muotishow, jumppaa ja vaikka mitä. Lisätietoja: http://www.sll.fi/jasensivut/tapahtumat/2008/keep-it-cool-ilmasto-muuttuu-lumiukot-puuttuu

Satu Hassi kirjoittaa Vihreiden blogissa hehkulamppujen kieltämisestä. Esimerkiksi Kalifornia, Australia ja Kuuba ovat jo päättäneet luopua hehkulampuista. Myös Britania kieltää hehkulamput asteittain. Myös Suomi voisi toimia näin – kieltää esimerkiksi kaikkein tuhlaavimmat hehkulamput ensin ja kiristää rajaa sitten vuosittain. Lue lisää osoitteessa: http://www.vihreat.fi/fi/node/2610

Helsingin Kaupungin valtuusto päätti selvittää ruuhkamaksujen käyttöönottoa. Hieno juttu. Pelkkä selvitys ei kuitenkaan riitä. Ruuhkamaksut pitää ottaa käyttöön. Tukholmasta ja Lontoosta on jo olemassa hyviä esimerkkejä.

Kaupunki hyväksyi keskiviikkoillan kokouksessaan myös energiapoliittisen selonteon. Toki on hyvä, että kaupunki sitoutuu uusiutuvan energian lisäämiseen ja päästöjen vähentämiseen selkeästi määritellyin prosenttitavoittein. Silti esitys jäi kovin vaisuksi ja ydinvoimaakin yritetään saada mukaan. Selonteko löytyy täältä

Ilta sujui omalta osaltani Keep it Cool -tempauksen jälkeen Luonnonsuojeluliiton toimistolla Ruuhka Suomi -projektin ohjausryhmän kokouksessa.

Jätä kommentti