Viikonloppu 25.-27.1.2008

Perjantaina jouduin jättämään WSF-toimintaviikon aktiviteetit väliin. Kirjoittelin, muokkasin ja viimeistelin tutkimussuunnitelmaani. Kirjoittelin myös pika-aikataululla pikku-uutisen Luonnonsuojelija-lehteen komission julkaisemasta ilmasto- ja energiapaketista. Lisäksi viimeistelin ja lähetin Suomen luonnonsuojeluliiton lausunnon työ- ja elinkeinomisteriölle EuP-direktiivistä. Illalla katsoimme Annukan kanssa Pedro Almadovarin elokuvan Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän?

Päivällä lähti Suomen luonnonsuojeluliiton tiedote liittyen turpeen energiankäyttöön. Kampanja turpeenkaivuun jatkamiseksi Suomessa on toiveajattelua, joka osoittaa täydellistä ymmärryksen puutetta ilmastonmuutoksen riskeistä. Samaan aikaan kun koko maailma on havahtumassa ilmastokriisin vakavuuteen, osa Suomen hallituksesta toimii edelleen ikään kuin mikään ei olisi muuttunut. Lue koko tiedote osoitteesta: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/turvakampanja

Lauantaina olin koko päivän Suomen luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokouksessa. Asialistalla oli mm. työntekijäkuvioita, ilmasto- ja energia-asioita, valiokuntien nimeämiset, ansiomerkkihakemuksia sekä paljon muuta. Kahdeksan ja puolen tunnin kokous oli samalla uuden hallituksen ensimmäinen. Kokouksen jälkeen jäin vielä työhuoneelleni Allianssi-talolle viimeistelemään tutkimussuunnitelmaani Annukan ollessa Turussa.

Luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokouksessa minut valittiin uudestaan energia- ja ilmastovaliokunnan puheenjohtajaksi. Tällä sektorilla tapahtuu nyt paljon ja uusia vapaaehtoisia sekä muuten kiinnostuneita ihmisiä on virrannut mukaan toimintaan todella paljon. Mikäli sinua kiinnostaa siis Luonnonsuojeluliitossa vaikuttaminen energia- ja ilmastokysymyksiin, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Sunnuntaina kävin läpi koko päivän komission esitystä ilmasto- ja energiapaketiksi ja eri ryhmien analyyseja ja lausuntoja aiheesta. Samalla luonnostelin lupaamaani kuukauden kolumnia Eurooppalaiselle Suomelle. Tosin päivällä Jukka ja Elina kävivät soittamassa ovikelloa ja kävimme pienellä kävelylenkillä ruttiksen kanssa. Illalla kävimme Annukan kanssa juoksemassa.

Viikonlopun mittaan kertyi myös monia hyviä uutisia. Helsinki ryhtyy selvittämään kunnolla ruuhkamaksujen käyttöönottoa. Lisäksi kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ehdotti suurta tuulivoimapuistoa Helsingin edustalle. Vuotoksen tekoaltaastakin käytiin keskustelua. Demarit ja Vihreät ehtivät kuitenkin tyrmätä Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen Vuotos-kiiman. Vuotoksen tekoaltaalla ei Suomen uusiutuvien energialähteiden tavoitetta hetkauteta mihinkään – allas ei lisäisi Suomen uusiutuvien osuutta edes puolta prosenttia.

Viikon suorituksista. Viikon aikana tein tutkimustyötä 36 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 43,5 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta käymällä viisi kertaa juoksemassa (50 km) ja pyöräilemällä 47 km – yhteensä kuntoilua noin 6 tuntia. Toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui näin 67,86 prosenttia.

Jätä kommentti