Keskiviikko 9.1.2008 – boikotoi Helsingin Energiaa!

Vuosi ja kaiken maailman aktiviteetit ovat lähteneet innostuneesti käyntiin. Kivaa.

Maanantaina osallistuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan kansalaisyhteiskunnan tila ja osallisuus työryhmän viimeiseen tapaamiseen. Viilasimme Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan toimintasuunnitelmaan ehdotuksia. Monia hyviä ajatuksia on esillä – esimerkiksi kansalaisyhteiskunnan tilaa kuvaavan indikaattoripaketin luominen. Näistä lisää joskus myöhemmin.

Tiistaina olin käymässä illalla Porvoossa Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistyksen hallituksen kokouksessa. Autoimme Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toiminnanjohtaja Ursula Immosen kanssa yhdistystä sääntöjen päivittämisessä sekä pohdimme Ruotsinpyhtään ydinvoima-yvan tilannetta.

Keskiviikkona luonnostelimme Luonnonsuojeluliitossa tiedotteen, jossa tyrmäsimme Helsingin Energian fossiiliajatukset. Käsittämätöntä, että Helsingin Energia kuvittelee voivansa jatkaa kivihiilen polttoa loputtomiin. Kehoitan kaikkia vaihtamaan sähkösopimuksensa pikaisesti. Esimerkiksi itse tilaan tuulisähköä Etelä-Savon energialta. Norppaenergiaa voi tilata osoitteesta: http://www.norppaenergia.fi/

Lue koko tiedote täältä: Helsingin energiapolitiikka ei kestä päivänvaloa
http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/Helsinginenergia

Keskiviikkona osallistuin Luonnonsuojelija-lehden toimitusneuvoston kokoukseen. Esillä oli lehtiuudistus (miksi lehtien pitää aina uudistua) ja vuoden ensimmäisen numeron sisältö. Lupasin kirjoitella tulevaisuuspalstan, yhden mielipidekirjoituksen ja norpan femman. Lehtikokouksesta jatkoin matkaa iltapäivälounaalle Ravintola Silvopleehen (http://www.silvoplee.com/) toiminnanjohtaja Ursula Immosen kanssa. Lounaan ohella ja jälkeen pidimme kehityskeskustelun. Herkullisten ruokien jälkeen suuntasimme takaisin Luonnonsuojeluliiton toimistolle piirin työtalousvaliokunnan kokoukseen.

Lisäksi olen viikon aikana käynyt läpi tekeillä olevaan talonvaltausjulkaisuun tulleita artikkeleita sekä luonnostellut omaa tutkimussuunnitelmaa. Tällä hetkellä ajatuksena olisi, että teen jonkinlaisen tapaustutkimuksen talonvaltauksista. Saa kuitenkin nähdä, miten homma ja ajatukset tästä etenevät. Ai niin. Lähiystävien ja melkein naapureiden eli J&E:n perheeseen syntyi uusi tyyppi. Onnea!

Jätä kommentti