Torstai 10.1.2008 – uusi ihminen

Debatti Helsingin Energian fossiilivisioista jatkui tänään Helsingin Sanomissa pääkirjoituksen, kolumnin ja uutisenmuodossa. Hyvä niin. Helsingin Energian on korkea aika lisätä uusiutuvien osuutta nykyisestä kolmesta prosentistä energiantuotannossaan. Sitä odotellessa kannattaa vaihtaa sähköyhtiötä johonkin norppaenergiamerkittyyn.

Päivä sujui tutkimussuunnitelman metodipuolta hahmoteltaessa. Lisäksi luin pari talonvaltausjulkaisuun tulevaa artikkelia. Iltapäiväksi lähdin Luonnonsuojeluliiton toimistolle. Kävin allekirjoittamassa muutaman paperit Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toimistolla ja osallistuin ekoenergianeuvoston (http://www.norppaenergia.fi/) kokoukseen.

Iltapäivällä Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri jätti lausunnon Uudenmaan ympäristökeskukselle Hyvinkään Kurkisuon yva-arviointiselostuksesta. Kyse on Vapon turpeennostosta. Yhteenvetona voidaan todeta, että Kurkisuon yvan pääongelmat koskevat puutteellista vaihtoehtovertailua ja riittämättömiä luontoselvityksiä. Pääsyy on, että ne tehtiin ennenaikaisesti jo ennen yva-arviointiohjelman lausuntoja. Näin puutteellisilla luontotiedoilla ei voi arvioida hanketta esimerkiksi ympäristöluvan kannalta.

Illalla kävimme katsomassa J&E:n uutta, päivän vanhaa, ihmistä kätilöopistolla. Synnyttäminen ja vanhemmuus ovat tosi kiinnostavia juttuja ja on hauska saada ensikäden näkemyksiä ystäviltä aiheesta. Tsemppiä perhe-elämään!

Jätä kommentti