Viikonloppu 17.-18.11.2007 – Tulevaisuuspohdintaa ja arkea, IPCC:n neljäs raportti

Jouduin harmikseni jättämään väliin Maan ystävien (http://www.maanystavat.fi) väentapaamisen Ähtärissä. Lauantaina kävimme Annukan kanssa aamulla juoksemassa Tampereella. Päivän mittaan tein kaikkia pieniä rästihommia pois. Illaksi menimme Annukan kanssa istumaan lähikuppilaan eli ravintola Old Sophieen. Ravintolassa törmäsimme myös Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalaiseen. Kepalaiset olivat jäähdyttelemässä samana päivänä ollutta vuosikokoustaan.

Keskustelimme Annukan kanssa illan mittaan tuntitolkulla mahdollisista tulevaisuuden suunnitelmistani. En osaa päättää, haluanko pitkällä tähtäimellä jatkaa nykyisessä työssäni tietoliikennealalla, tehdä väitöskirjaa ja siirtyä yliopisto- ja/tai tutkimuspuolelle vai toimia mielummin paremman maailman puolesta nykyistä ammattimaisemmin kansalaisjärjestöissä. Mene ja tiedä.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamulla jälleen juoksemassa. Hoidin myös siivousvuoroni eli imuroin lattiat, kastelin kukat, pyyhin pölyt, siivosin vessan ja vein roskat sekä vaihdoin lakanat. Lisäksi viimeistelin kestävän kehityksen aikalaivisiohankkeen vieraskynäkirjoitusta sekä kävin läpi Oikeusministeriön kansalaisosallistumisen edistäminen tieto- ja viestintätekniikan avulla -raporttia, jota olen luvannut kommentoida.

Kuluneen viikon saldosta. Tein jatko-opintoja eli tutkimustyötä yhteensä 49,5 tuntia. Ympäristöjärjestöjen vapaaehtoistyöhön uhrasin kaiken kaikkiaan 20 tuntia. Omasta kunnosta huolehtimiseksi kävin viisi kertaa juoksemassa 10 km lenkin ja pyöräilin vaatimattomasti 28,06 kilometriä. Viikon aikana tuli näin urheiltua 6,5 tuntia. Yhteensä aktiviteettia kertyi vaatimattomasti 76 tuntia, joka tarkoittaa nukkumisen jälkeen noin 60,3 prosentin hyötysuhdetta.

Lopuksi tietysti viikonlopun tärkein uutinen: IPCC hyväksyi neljännen arviointiraportin viimeisen osuuden – Neljäs arviointiraportti kokonaisuudessaan valmis: http://ilmatieteenlaitos.fi/uutiset/index.html?Id=1195288105.html.

Kannattaa katsoa myös WWF:n ja Greenpeacen tiedotteet aiheeseen liittyen:

WWF: Ilmastonmuutoksen silminnäkijät kertovat tositarinoita ilmastonmuutoksesta
http://www.wwf.fi/tiedotus/tiedotteet/tiedotteet_2007/ilmastonmuutoksen_silminnakijat_kertovat.html

Greenpeace: IPCC:n raportin mukaan vain muutama vuosi aikaa kääntää päästöt laskuun
http://www.greenpeace.org/finland/fi/mediakeskus/lehdistotiedotteet/ipcc-n-raportin-mukaan-vain-mu

Jätä kommentti