Maanantai 20.8.2007 – Ilmastouhka

Järjestimme Luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastotyöntekijöiden eli Kaarina Toivosen ja Riitta Savikon kanssa pienen minisuunnittelusession liiton ilmastotoiminnasta. Linnanmäen kalliolla oli mukava ideoida kaikenlaista.

Aurinkoisesta ulkoilmasta siirryimme illaksi Luonnosuojeluliiton toimistolle pohtimaan järjestöjen yhteistyöpalaveriin tulevaa ydinvoimatoimintaa. Aluksi kävimme läpi tilannetta. Olkiluodon viivästymiset, ylimitoitettu ydinvoimahype, jossa Suomesta ollaan tekemässä Euroopan ydinvoimatuotantoaluetta sekä uraanikaivoshankkeet ovat olleet omiaan laskemaan ydinvoiman suosiota. Lisäksi suunnittelimme nettivivuja, esitettä, kansainvälistä ydinvoimaleiriä ja paljon muuta.

Luonnonsuojeluliiton toimistolta pyöräilin kotiin ja sieltä Jukan ja Elinan luokse naapuriin Kumpulaan. Kävimme illan läpi Elinan ja Jukan H-juhlasuunnitelmia. Huippujuhlat tulossa!

YK:n maatalousjärjestö FAO:n mukaan eläintuotanto vaikuttaa kasvihuonepäästöihin enemmän kuin liikenne. Eläintuotanto on vastuussa 18 prosentista maailman kasvihuonepäästöistä.

Päivän nettilinkki olkoon siis Ilmastouhka: http://www.ilmastouhka.net/

Jätä kommentti