Tiistai 21.8.2007 – Ympäristövallankumous

Olen mukana Suomen luonnonsuojeluliiton norppaenergia –merkin (http://www.norppaenergia.fi/) ohjausryhmässä. Tänään oli ohjausryhmän uuden kokoonpanon ensimmäinen kokous. Asialistalla oli mm. norppaenergia -merkin säännöt, kriteerit ja uusi hinnasto. Kokouksen jälkeen jäimme Tapani Veistolan, Tuuli Kaskisen ja Riitta Savikon kanssa pohtimaan vielä tuulivoimaloiden ympäristövaikutuksia ja sitä, millaisista tuulivoimahankkeista tulisi tehdä YVA-selvitykset.

Luonnonsuojeluliiton toimistolta pyöräilin hikihatussa kotiin. Kaverini Jarmo tuli vaihtamaan kotimme ulko-oveen upouuden lukon. Samalla joimme teetä ja keskustelimme mukavia. Sain myös vihdoin täytettyä Koti-MIPS –hankkeen (http://www.sll.fi/luontojaymparisto/kestava/mips/index_html) asumista koskevan kyselyn.

Illalla meillä oli vielä Elvis Mikolan kanssa puhelinpalaveri Välähdyksiä – kestävän kehityksen aikalaisvisio –hankkeen asioista. Tilanne näyttää erinomaisen hyvältä. Olemme saaneet joukon huipputyyppejä mukaan ensimmäiseen ideariiheen Harakan saarella syyskuun lopussa.

Valitettavasti jouduin jättämään väliin työkiireiden takia palaverin UM:n kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikön päällikön kanssa sekä järjestötapaamisen Paavo Väyrysen kanssa Suomen kehityspoliittisesta ohjelmasta. Kuulin kuitenkin, että Väyrynen oli todennut tilaisuudessa Suomen tarvitsevan ympäristövallankumousta. Hyvä Paavo!

Kannattaa katsoa myös Suomen luonnonsuojeluliiton, Luonto-Liiton ja Maan ystävien tiedote ilmastonmuutos kehityspolitiikan painopisteeksi: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/ilmastokehitys

Jätä kommentti