Voitto Loviisassa! – Keskiviikko 9.5.2007

Loviisan valtuusto hylkäsi äänin 16-11 maakaupat, jotka liittyivät E.ONin ydinvoimalahankkeeseen. Erinomainen uutinen ja pieni erävoitto ydinvoiman vastaiselle taistelulle. Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri pisti samana päivänä ennen Loviisan valtuuston kokousta oman tiedotteen, joka löytyy täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/piirit/piirit2007/valkoeoninvarjossa

Päivän mittaan tuli muitakin hyviä uutisia. WPD Finland suunnittelee Korsnäsin edustalle suurta tuulivoimalaipuistoa. Kyseessä olisi yli sadan tuulivoimalan puisto, jonka kokonaisteho olisi lähes 600 megavwattia. Mainiota!

WWF:n virtaa tulevaisuuteen -työpaja ja Eurooppa-päivän kunniaksi järjestetyt ViNOn glögit jäivät työkiireiden takia väliin. Ehdin kuitenkin illaksi Uudenmaan ympäristönsuojelupiiin työtalousvaliokunnan kokoukseen liiton toimistolle. Asialistalla oli mm. liittokokousvalmistelut, työsuhdeasiat, lausunnot ja tulevan piirihallituksen kokouksen valmistelu. Lisäksi sain viimeisteltyä Luonnonsuojeluliiton www-sivuille tulevan kolumnin liittyen Vanhasen hallitusohjelman ympäristöpolitiikkaan.

Jätä kommentti