Viikonloppu 14.-15.4.2007

Lauantaina kutsuimme muutamia lähimpiä kavereitamme kylään ”huippukivoille teekutsuille”. Keskustelimme H-projektimme etenemisestä ja viime hetken valmisteluista. Asiat näyttävät etenevän mallikkaasti ja on ihanaa, kuinka paljon ystävämme haluavat olla mukana auttamassa. En silti voi sanoa, että häiden järjestely olisi mielipuuhaani tai että kokisin asian tärkeäksi. Tuntuu, että energia menee hukkaan yksien juhlien järjestelyssä. Tärkeämpää olisi edistää vaikkapa monia yhteiskunnallisia asiaoita.

Sunnuntaina viimeistelin vielä maanantain luentoani ympäristöpolitiikan kurssille. Perituntisen luentoni aiheena on ympäristöpolitiikan muotoutuminen ja ympäristöliikkeet. Ympäristöpolitiikka onkin varmasti pohtimisen arvoinen asia. Illalla päättyneissä hallitusneuvotteluissa ympäristöministerin salkku meni Keskustalle. Viimeistään tiistaina ratkeaa uuden ympäristöministerin nimi. Neuvottelutulos uuden hallituksen ohjelmasta löytyy Valtioneuvoston sivuilta suoraan osoitteesta: http://www.vn.fi/tiedostot/julkinen/hallitusneuvottelut/fi190670.pdf.

Ympäristöpolitiikan luennon lisäksi tein tulevaa esitystäni jatko-opintoseminaaria varten sekä valmistelin Visiolle lupaamaani kestävän kehityksen viestintästrategian dispositio-paperia. Valmistelimme Annukan kanssa myös H-juhliin liittyvän infoviestin sekä päivitimme H-sivut.

Demos Helsingin ilmastonmuutos ja demokratia -blogissa (http://climatedemos.wordpress.com/) nostetaan esille Institute for Public Policy Researchin tekemä ehdotus laittaa kaikkiin lentolippuihin, matkamainoksiin ja lentokenttien seiniin “Lentäminen aiheuttaa ilmastonmuutosta“-varoitustarroja tupakka-askien “Tupakka tappaa“-merkkien tapaan. Kannatan!

Jätä kommentti