Torstai 12.4.2007

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) kansallinen arvo- ja asennetutkimus 2007 kertoo, että 86 prosenttia suomalaisista pitää ilmastonmuutosta aikamme suurimpana ympäristöuhkana, jonka torjumiseksi on nopeasti ryhdyttävä toimiin kaikissa maissa. Samassa selvityksessä todetaan, että 76 prosentin mukaan pyrkimällä jatkuvaan taloudelliseen kasvuun ihminen tuhoaa vähitellen luonnon ja lopulta myös itsensä. Vastaavasti 65 prosenttia on valmis tinkimään saaste- ja ympäristöongelmien vähentämiseksi omasta elintasostaan. Lisäksi selvityksen mukaan 40 prosentin mielestä Suomeen tulisi rakentaa viidennen ydinvoimalan lisäksi myös kuudes ydinvoimala kun 39 prosenttia vastustaa kuudetta ydinvoimalaa ja 21 prosenttia ei osaa sanoa omaa mielipidettään.

Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: http://www.eva.fi/index.php?m=3&subm=2&action=1&id=65

Jätä kommentti