Tiistai 5.12.2006

Osallistun ympäristöjärjestöjen yhteiseen ilmastokoordinaatioryhmän kokoukseen Greenpeacen toimistolla. Aiemmin päivällä päätin vihdoin nostaa myös Greenpeacelle maksamaani kuukausittaista tukimaksua kymmeneen euroon. Historian jäänteistä (mummonmarkka-ajoista) johtuen tukisummani oli niinkin käsittämätön kuin 4,2 euroa. Ilmastokoordinaation kokouksessa käymme läpi järjestöjen tulevia suunnitelmia eduskuntavaaleja silmälläpitäen, EU:n tulevia esityksiä energiansäästöön liittyen, ydinvoimakeskustelua sekä suunnitelmia ja järjestöjen painopisteitä vuodelle 2007.

Kokouksen jälkeen pyöräilemme Lauri Myllyvirran kanssa Greenpeacen toimistolta samaa matkaa aina Vallilaan asti. Sataa sen verran reippaasti, että ehdin kastua läpimäräksi, koska en huomannut lähtiessäni vaihtaa normaaleja pyöräilyvarusteitani. Mäkelänkadun ja Hämeentien risteyksessä jäämme vielä hetkeksi pohtimaan ilmastotoiminnan mahdollisuuksia aktivoida uusia kansalaisaktiiveja. Välillä näyttää pahasti siltä, että nykyinen ilmastotoiminta ympäristöjärjestöissä on pahasti ammattimaistunut ja keskittynyt poliittiseen vaikuttamiseen, lobbaukseen.

Maan ystävien Nuorten osallisuushanke – Sivustaseuraajista muutoksentekijäksi (http://www.maanystavat.fi/osallistu/) on päättymässä. Hankkeessa on käyty kouluissa puhumassa nuorten vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksista kansalaisjärjestöissä. Hankkeen koordinaattori Minna Vigren lähettää hankkeen liepeillä olleille aktiiveille kyselyn, johon innolla vastaan. Hyvä, että palautetta kerätään.

Jukka Peltokoski ja Esa Konttinen ovat virittelemässä uutta artikkelikirjaprojektia yhteiskunnallisista liikkeistä viimeisimmästä tutkimuksesta organisoitumisen näkökulmasta. Tällä hetkellä kartoitetaan mahdollisia kirjoittajia ja artikkeliaiheita. Ensi keväänä on tarkoitus ryhtyä tositoimiin. Todennäköisesti tulen kirjoittamaan jotain graduuni liittyen.

Jätä kommentti