Keskiviikko 6.12.2006

Päivän Helsingin Sanomien (6.12.) mukaan Helsingissä toimivan YK-yliopiston Widerin johdolla tehdystä laajasta tutkimuksesta kotitalouksien varallisuuteen liittyen käy ilmi, että rikkain yksi prosentti aikuisista omistaa kokonaista 40 prosenttia ja köyhin 50 prosenttia aikuisista vain yhden prosentin varallisuudesta maailmassa. Jo 1 650 euron arvoinen omaisuus nostaa haltijansa vauraamman puolikkaan joukkoon.

Uusin Image –lehti (10/2006) on nimennyt Heidi Hautalan vuoden anarkistiksi. Hautala kritisoi Venäjää demokratian puutteesta eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa. Ensin Hautalan puhetta kauhisteltiin ja myöhemmin, Anna Politkovskajan murjan jälkeen, kiiteltiin. Hyvä niin.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi käymme Annukan kanssa pitkäastä aikaa juoksemassa normaalin 10 kilometrin lenkin. Juhlapäivälliseksi syömme makaroonia ja soijanakkeja. Käymme myös nauttimassa naapurissa Aleksi Neuvosen ja Tuuli Kaskisen kanssa teetä keskustellen samalla suomalaisen ympäristöpolitiikan haasteista ja mahdollisuuksista. Päivän mittaan luonnostelen Uudenmaan ymäpristönsuojelupiirin lausuntoa YTV:n liikennejärjestelmäsuunnitelmasta.

Illalla pyöräilemme Maria Svanströmin järjestämiin juhliin Alppilaan. Ruoka on huippuhyvää ja seura vieläkin parempaa. Keskustelun aiheet liikkuvat milloin missäkin. Tuuli Hirvilammin Toivo-poika on ihan huippu sympaattinen ja mukava. Harvoin olen pitänyt mistään pikkulapsesta niin paljon. Pitää varoa, ettei vauvakuume iske.

Jätä kommentti