Maanantai 4.12.2006

Mikko Salasuon toimittama Smash ASEM – Kansalaistarkkailu metodina ja pohdiskelun pontimena -verkkojulkaisu julkaistaan. Sisältö kumpuaa 9.9.2006 Kiasman aukiolla toteutuneen Smash ASEM -mielenosoituksen tapahtumista. Kirjoitin itsekin julkaisuun yhden artikkelin. Teos löytyy PDF-versiona osoitteesta: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/smashasem.pdf. Suosittelen! Mukana on monia lyhyitä ja osuvia sivalluksia tapahtumista.

Tuomas Rantanen (vihr) ilmoittaa Helsingin Sanomien välityksellä jättävänsä Helsingin kaupunginhallituksen ja luopuvansa eduskuntavaaliehdokkuudestaan. Voihan harmi. Yksi syy äänestää Vihreitä katoaa. Samalla Sauli Niinistö (kok) ilmoittaa pitkän jahkauksen jälkeen asettuvansa kevään vaaleissa ehdolle. Jippii.

Olkiluodon uuden ydinvoimalan rakennukset myöhästyvät entisestään. Projektissa näyttää menevän kaikki mahdollinen pieleen. Samalla Suomi joutunee ostamaan entistä enemmän päästöoikeuksia, koska huomattava osa päästövähennystoiveista on ladattu uuden ydinvoimalan varaan. Todella noloa. Ihmetyttää, että tässä tilanteessa jotku vielä puhuvat lisäydinvoiman rakentamisesta. Haloo! Eiköhän olisi aika siirtyä energiansäästöön ja uusiutuviin energialähteisiin.

Suunnittelemme Kepassa järjestön vaalikampanjan avausta. Tarkoituksena on pitää keskiviikkona 13.12. lehdistötilaisuus, jossa hallituksen onnistumisia eri osa-alueilla (kauppa, ympäristö, maahanmuutto ja kehitysyhteistyö) arvioidaan. Joudun lähteämään Kepan kokouksesta hiukan etuajassa järjestöjen kestävän kehityksen strategiaprosessin jatkoa suunnittelevaan tapaamiseen, jonka olen pari viikkoa sitten kutsunut koolle. Keskustelemme järjestöjen mahdollisista jatkokuvioista kestävän kehityksen alueella.

Kokouksen jälkeen jäämme vielä hetkeksi keskustelemaan Jouni Nissisen kanssa Suomen luonnonsuojeluliiton tulevaisuuden haasteista. Kävelemme Annukan kanssa Kotkankadulta kotiin Käpylään. Posti on tuonut taas kasan lehtiä, niiden joukossa postia Nuorisotutkimusseuralta (http://www.nuorisotutkimusseura.fi/), jonka jäseneksi minut on hyväksytty. Jään innoissani lukemaan Nuorisotutkimus -lehteä heti sen jälkeen kun olen saanut kirjoitettua ja lähetettyä keke-ngo-kokouksen pöytäkirjan.

Jätä kommentti