Torstai 30.11.2006

Argentiinalaisjärjestö Cedhan kampanjointi Metsä-Botniaa vastaan tiukkenee. Järjestön mukaan Uruguayn hallitus on lähettämässä armeijan joukot vastaamaan rakenteilla olevan Metsä-Botnian tehtaan ja sen työntekijöiden turvallisuudesta. Konflikti näyttää vain kiristyvän. Tätä vauhtia edessä on vielä verilöyly. Argentiinalaiset kansalaisjärjestöt ovat sulkeneet osan maiden rajajoen ylittävistä silloista. Uruguayn mukaan tiesulut ovat vastoin kansainvälistä oikeutta ja niistä on aiheutunut maalle yli 300 miljoonan euron menetykset. Olisi kannattanut jättää koko tehdas rakentamatta.

Keskustelimme Salka Pölläsen kanssa Luonnonsuojeluliiton lausunnosta UM:n ympäristö ja kehityslinjaukseen. Kysyn myös Kepalta heidän kantojaan aiheeseen. Paperi näyttää periaatteessa olevan ihan hyvä, mutta ongelmana on kovin sokea usko CDM-hankkeiden voimaan. Lisäksi paperista puuttuu kaikki aloitteet kansainvälisten rahoituslaitosten hankkeiden viherryttämisestä ja demokratisoimisesta.

Pari lehteäkin tuli kotiin. Tampereen ylioppilaslehti Aviisissa on hauska juttu vessassakäyninstä. Joissakin ammateissa, kuten maskottina tai veturimiehenä hädän haaste voi olla elämää suurempi. Kotiin kolahtaneessa Kulttuurivihkoissa julkaistiin taas mielipidekirjoitusvastineeni ”jälkijättöistä ympäristökritiikkiä, osa II”.

Sain kutsun Luonto-Liiton pikkujouluihin ja sovin vierailustäni Salpausselän luonnonystävien vuosikokoukseen Lahteen, jonne valmistelin saman tien myös pienen esityksen Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toiminnasta. Lisäksi tein SAG:n tilaisuutta varten esitystä gradustani sekä viimeistelin Kepan vaalikampanjan avausta varten tekemääni puheenvuoroa. Saan myös tietää, että Helsingin Sanomien vieraskynäkirjoitukseni on vihdoin julkaisujonossa ja tulee ulos todennäköisesti tulevana lauantaina. Saa nähdä. Illalla keskustelimme Annukan kanssa tulevaisuuden haasteista ja kävimme kävelemässä Käpylässä.

Jätä kommentti