Tiistaina 14.11.2006

Olen lähdössä töistä Helsingin keskustaan tieteiden talolle osallistumaan Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen eli Helsyn (http://www.sll.fi/yhdistykset/helsy/) syyskokoukseen kun Annukka soitaa riemusta kiljuen. Hänet on valittu Yhteiskunnallisen ympäristöalan valtakunnalliseen tutkijakouluun (YHTYMÄ) neljäksi vuodeksi (2007-2010). Tämä on mahtava uutinen. Tutkijakoulupaikka tarkoittaa sitä, että jokavuotiset rahoitushaut ja epävarmuus poistuvat. Annukka pääsee tekemään jatko-opintojaan rauhassa ja voi keskittyä artikkeleiden kirjoittamiseen. Mainiota! Illalla juhlistamme tapahtumaa kävelyretkellä Käpylässä ja lasillisella Käpy Grillissä.

Kirjoitan illan päätteeksi kommenttiartikkelit Keskustan ja Vihreiden ympäristöpolitiikasta Vihreään Lankaan. Keskustan hallituspolitiikka puhuu omaa kieltään. Turvetta tuetaan, tuulivoimaa on rakennettu nolla prosenttia Suomeen vuonna 2005 ja hiilidioksidipäästöt kasvavat. Vihreät taas näyttävät menettäneen ympäristöpoliittisen aloiteoikeuden. Muut puolueet menevät sanomisissaan ohi sekä vasemmalta että oikealta ja Vihreät ovat jääneet kritisoimaan hallituspuolueiden sisällötöntä politiikkaa oppositiosta käsin.

Jätä kommentti