Keskiviikko 15.11.2006

Ari Rasimuksen väitöskirja Uudet liikkeet – Radikaali kansalaisaktivismi 1990-luvun Suomessa on ilmestynyt. Kyseessä on tutkimus 1990-luvun lopun kansalaisaktivistmista Suomessa. Tutkimus on hyvin lähellä omaa pro gradu -tutkielmaani. Joskin oma työni keskityy voimakkaammin ympäristöliikkeeseen ja ajoittuu vuosituhannen vaihteen jälkeiseen aikaan. Rasimuksen väitöskirjassa on kuitenkin varmasti monia elementtejä, joita tulen käyttämään omassa mahdollisessa väitöskirjaprojektissani. Rasimuksen työ on ladattavissa sähköisesti suoraan osoitteesta: http://acta.uta.fi/pdf/951-44-6758-2.pdf (Suosittelen!)

Haen polkupyöräni huollosta. Kyllästyin epävarmoihin joukkoliikenteen aikatauluihin ja jatkuviin myöhästelyihin, joten päätin rohkeasti yrittää talvipyöräilyä. Siispä vein polkupyöräni huoltoon ja vaihdatin siihen nastarenkaat. Hyvältä tuntuu.

Olen juuri lähdössä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokoukseen kun Annukka soittelee minulle ilmoittaakseen, että minutkin on hyväksytty Yhteiskunnallisen ympäristöalan valtakunnalliseen tutkijakouluun (YHTYMÄ). Olen saanut paikan kahdeksi vuodeksi (2010-2011). Aika uskomaton juttu. Ensimmäinen haku ja heti tärppää. Tämä tarkoittanee sitä, että jossain vaiheessa alan tekemään jatko-opintoja ja väitöskirjaa oikein toden teolla. YHTYMÄ:n hakutukset on juuri julkaistu www-sivuilla: http://www.uta.fi/laitokset/yhdt/opetus/yhtyma.shtml

Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin kokouksessa hyväksymme paikallisyhdistyksille eri suuruisia tukia, käymme läpi piirin työsuhdeasioita, päätämme piirin edustuksista eri työryhmissä, suunnittelemme piirin uusia www-sivuja ja käymme läpi lausunnolla olevia kysymyksiä.

Ajan Luonnonsuojeluliiton toimistolta kotiini Käpylään iloisena huollosta saamallani polkupyörällä. Nastat tuntuvat tukevalta, vaikka vaikuttavatkin aika paljon pyörän rullaavuuteen. Ajo on selvästi raskaampaa. Illalla huomaan olevani kipeä. Kurkku on kipeä, nuha ja kuumeinen olo vaivaavat. Kipeäksi tuleminen selittää maanantain tahmaista juoksua. Nyt ei ole kuitenkaan varaa tulla kipeäksi, joten päätän olla tulematta kipeäksi vaikka vähän rauhallisemmin on pakko ottaa.

Jätä kommentti