Maanantai 16.10.2006

Suomen luonnonsuojeluliiton uudet www-sivut (http://www.sll.fi) avattiin vihdoin. Aiemmat olivat aatamin aikaiset. Nyt näyttää paremmalta. Pistin viikonloppuna tekemäni hakemuksen YHTYMÄän eli Yhteiskunnallisen ympäristöalan valtakunnalliseen tutkijakouluun. Sitten vain kädet ristiin ja odottamaan tuloksia.

Osallistuin kutsuttana kommentaattorina Kepan ja ACWSF:n (the Africa Commission of the WSF in Finland) keskustelutilaisuuteen maailman sosiaalifoorumista. Teivo Teivaisen ja Laura Tuomisen alustukset WSF-prosessista olivat kiinnostavia. Itse vakuutuin kuitenkin kaikkein eniten Thomas Wallgrenin puheenvuorosta, joka muistutti oivalla tavalla siitä, miksi me kaikki olemme rakentamassa sosiaalisesti kestävää ja oikeudenmukaista maailmaa. Itse suhtaudun hiukan kriittisesti koko WSF-prosessiin. Hyvää taustalukemista on Kepan sivuilta löytyvä Thomas Wallgrenin kolumni: http://www.kepa.fi/uutiset/5315/

Illalla viimeistelimme vielä Riitta Savikon kanssa seuraavan päivän esitystä ViSiOn projektiavustus-kurssia varten. Jostain syystä olen jännittänyt kurssia oikein urakalla ja stressannut sen suhteen, onko minulla siellä järkevää sanottavaa. Lisäksi viimeistelin ja lähetin Kulttuurivihkot –lehteen vastineeni Hannes Mäntyrannan aiempaan kirjoitukseen sekä asiantuntija-artikkelin STT:lle.

Jätä kommentti