Viikonloppu 1.-3.9.2006

Hanna-Kaisa ja Simo eivät päässeet kylään, koska Simo oli kaatunut pyörällä ja joutunut sairaalaan. Oi voi. Annukan ensimmäinen tieteellinen seminaari Tampereella meni hyvin. Lisäksi saimme tiedon, että hänet oli hyväksytty Intiaan esittelemään joulukuussa tutkimustaan. Hienoa! Kävimme juhlan kunniaksi perjantaina syömässä Koto-ravintolassa (http://www.ravintola-koto.fi/). Voin suositella. Miso-keittoa ja Sushia. Joo!

Olin varannut koko viikonlopun gradun viimeistelylle. En kuitenkaan saanut kommetteja vielä ohjaajaltani, joten kalenteriini vapautui kokonaiset kaksi päivää tyhjää tilaa! Nukuimme lauantaina pitkään ja lähdimme pyörillä puolenpäivän jälkeen Nuuksioon retkeilemaan ja tunnistamaan kääpä- ja sammal-lajeja. Hiekkatiellä monet mäet olivat niin jyrkkiä, että piti taluttaa sekä ylä- että alamäkeen. Paluumatkalla ravitsimme itseämme villiomenapuun antimilla. Ehdimme kotiin vasta illalla syksyisen tihkusateen ja hämäryyden kääriessä meidät vaippaansa.

Sunnuntaina nukuimme jälleen pitkään (zzz!). Innostuin lukemaan sosiologi Zygmunt Baumanin notkeaa modernia. Nyky-yhteiskuntaa kutsutaan usein myöhäismoderniksi tai postmoderniksi – tai Ulrich Beckin tavoin toiseksi moderniksi. Bauman kutsuu vallitsevaa aikaa kuitenkin notkean modernin yhteiskunnaksi. Illalla kävin pitkästä aikaa juoksemassa tutun kymmenen kilometrin lenkin. Kyllä teki hyvää.

Jätä kommentti