Viikonloppu 19.-21.5.2006

Kirjoittelen perjantaina vielä viimeisiä kommentteja valmisteilla olevaan kestävän kehityksen strategiaan. Paperi on tarkoitus saada tulevalla viikolla valmiiksi kestävän kehityksen toimikunnan hyväksyttäväksi. Lähes vuoden prosessi alkaa olemaan paketissa. Voi sanoa, että hallinnon työryhmätyöskentely ei ole kaikkein palkitsevin tapa tehdä ympäristötyötä.

Nautimme Annukan kanssa perjantai iltana Käpylän lähiökapakan Old Sofien karaoketarjonnasta. Meno on hulvatonta ja hilpeää. Lauantaina suunnittelemme jo remonttia. Vierailemme Oulunkylän K-raudassa tekemässä kustannusarviota erilaisista tarvikkeista sekä nautimme kaupan ”ihastuttavassa” kahviossa juustosämpylöitä ja mehua.

Vaikka asuntoprojekti ja remonttisuunnitelmat ovatkin hetkessä alkaneet hallita elämäämme, saa Annukka houkuteltua minut mukaan ilmastopoliittiseen mielenosoitukseen. Pyöräilemme Oulunkylästä Kumpulan ihastuttavien kyläjuhlien halki keskustaan. Osallistumme Tulevaisuuden Voima ry:n järjestämään ilmastohälytys mielenosoitukseen uuden eduskuntatalon eli pikkuparlamentin luona. Samalla pääsen keskustelemaan Marian kanssa feminismistä ja Maan ystävistä. Lopulta päädymme Annukan kanssa Unicafeen syömään ja jatkamme matkaa vielä Arabianrannan kauppakeskuksen Teesiin ja ruokakaupan kautta kotiin.

Illalla Henrik ja Salla tulevat kylään. Leppoisan ja rentouttavan illan jälkeen olemme liian laiskoja tai väsyneitä lähtemään Naisten kaupunki -tapahtuman jatkobileisiin vaikka esiintyjänä olisi mm. Maria Gasolina. Sunnuntaina heräämme aikaisin. Yllätys on suuri kun luen verkkouutisista Lordin voittaneen Euroviisut. Suomalaiset ovat saaneet jälleen kerran hiukan balsamia haavoilleen. Ilahdun kun jossain televisiolähetyksessä kuulen Lordin nokkahahmon puhuvan sujuvaa englantia – tämä on suorastaan hunajaa korville kaiken maailman Räikkösten ym. jälkeen.

Sunnuntaina harjoittelen ruotsia ja käymme mittailemassa ja tekemässä kuntoarviota uudessa asunnossamme Koskelantiellä. Kirjoittelen illalla rästiin jääneitä sähköposteja sekä kommentoin mm. vihreiden valmisteilla olevaa periaateohjelmaa ja suosituskirjettä Birthelle.

Jätä kommentti